Peach nu ook beschikbaar voor Android, dit moet je weten

Redactie
19 februari 2016, 16:18
2 min leestijd
Peach nu ook beschikbaar voor Android, dit moet je weten

Peach maakte een maand geleden furore op iOS en heeft nu ook zijn weg naar Android gevonden. Is dit nieuwe sociale netwerk nog steeds de moeite waard?

Lees verder na de advertentie.

Het is even de vraag of Peach op Android net zo goed  aanslaat als op iOS, want de app is  de laatste weken nauwelijks meer in het nieuws geweest. Mocht je er toch mee aan de slag gaan, dan is het goed om de volgende punten in je achterhoofd te houden.

1. Geen tijdlijn

Peach werd ontwikkeld door Dom Hoffman, die we ook kennen van de populaire app Vine. De app werkt deels  hetzelfde als Twitter, maar heeft ook eigen unieke kenmerken. Bij het eerste gebruik dien je een een account aan te maken waarbij je een gebruikersnaam en foto kiest die ook zichtbaar is  voor medegebruikers.

De mensen die je volgt vormen samen een lange lijst, waarin je hun  laatst gedeelde bericht ziet. Als je de berichten daadwerkelijk wilt zien, dien je naar hun stream  te gaan. Er is dus geen tijdlijn zoals op Facebook en Twitter en dat voelt in eerste instantie als een gemis.

Wel is het alternatief dat Peach je biedt interessant. Je hebt in feite een eigen stream, die je vult  met foto’s, tekst, gifjes en andere berichten. De stream kun je sinds de release van de Android-app openbaar maken, wat duidelijk meer mogelijkheden biedt dan de eerdere besloten streams. Zo kun bij meer mensen meekijken, zonder dat je ze hoeft te volgen. Ook  kun je berichten  delen via WhatsApp en Facebook, waardoor je meer mensen naar Peach kunt trekken.

2. Communiceren met magische woorden

Peach gebruikt net als Twitter en Facebook statusupdates voor de vulling van het netwerk. Daarnaast zijn er de likes in de vorm van hartjes voor berichten die je wilt waarderen. Ook kun je onder berichten van anderen een reactie achterlaten en zo deelnemen aan een conversatie. Hierdoor heeft Peach iets weg van een chatdienst.

Wat we nog niet kennen  van andere media zijn  de ‘magic words’. Door het gebruik van dergelijke woorden kun je elementen aan je post toevoegen. Type bijvoorbeeld ‘echo’ of ‘noise’, en er verschijnt een tekstbubbel onderin beeld om het element te gebruiken. De volledige lijst van magische woorden vind je op de website van Peach.

Peach

3. Beperkt aantal  gebruikers

Nu Peach ook te gebruiken is voor Android-gebruikers kan het netwerk in potentie meer mensen trekken en daardoor interessanter worden.  Het is de vraag of dat echt gaat gebeuren nu de echte hype voorbij is. Peach heeft wat steken laten vallen door de Android-app niet eerder beschikbaar te maken. Bovendien missen we nog steeds een desktopversie, waardoor je beperkt bent  tot de app.

Peach Android downloaden

Wil je Peach zelf eens proberen, dan kun je de app gratis downloaden in Google Play. Voor installatie is  4,1MB opslag en Android 4.4 of hoger vereist.

Download Peach in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu