De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit moet je weten over de Pebble 4.0-update

Erwin Vogelaar
31 augustus 2016, 16:33
2 min leestijd
Dit moet je weten over de Pebble 4.0-update

Pebble 4.0 is uit en dat betekent een flinke update voor de firmware van je Pebble-smartwatch en de bijhorende Android-app. Lees verder om te leren wat je over deze update moet weten.

Lees verder na de advertentie.

Pebble 4.0

Pebble heeft een flinke update voor de Pebble-smartwatches en de Pebble-app uitgestuurd. Pebble 4.0 draait volledig om ‘glance en go’, dus met een blik op je scherm alle informatie krijgen die je nodig hebt en verder gaan met je leven. Dit betekent dat Pebble alles heeft gedaan om je sneller de informatie te tonen die je nodig hebt. Daarnaast is Pebble 4.0 er in het algemeen een stuk vlotter op geworden, met onder andere snellere animaties.

pebble 4.0

Je kunt in Pebble 4.0 makkelijk apps aan de vier knoppen koppelen. Je kunt naar boven, onder en op ‘select’ en ‘terug’ drukken en onder elke knop kun je een favoriete app plaatsen. De app open je vervolgens door de knop ingedrukt te houden. Als je kort op de nieuwe select-knop drukt, dan vind je een vernieuwde launcher. Hier zijn meer items tegelijk op te zien en wordt sommige informatie uit de apps al direct in de lijst getoond wordt. Zo zie je bijvoorbeeld al het weer in het menu voordat je de weer-app geopend hebt.

pebble 4.0

Als je kort naar onderen drukt op je Pebble-wijzerplaat, dan zie je alle items op je persoonlijke tijdlijn. Met het nieuwe ‘Quick View’, dat enkel beschikbaar is voor de Pebble Time, Time Steel, Pebble 2 en Time 2, kun je zien wat er voor je op de planning staat.

Pebble Health

Een belangrijke update is er ook voor Pebble Health. Deze functie is nu een stuk sneller, intuïtiever te gebruiker en makkelijker te vinden. Je hoeft de enkel naar boven te drukken op je Pebble-wijzerplaat om direct te zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoe je hebt geslapen. In dit nieuwe scherm kun je naar rechts drukken om meer informatie te krijgen en je statistieken vergelijken met die van een week ervoor. Ook ziet de informatie van Pebble Health er nu beter uit op je smartphone, met duidelijkere grafieken.

pebble 4.0

Pebble downloaden

De 4.0-versie van de Pebble-app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 18MB vrije ruimte en Android 4.3 of hoger. Om je Pebble-horloge vervolgens te updaten, open je de app, ga je naar Menu > Support en ‘Update Your Pebble’.

Download Pebble in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu