Peek: geweldige app toont notificaties wanneer je jouw Android oppakt

Peek AndroidDe bekende Android-ontwikkelaar Francisco Franco, de man achter de popualaire Franco.Kernel – de kernel die ik al jaren met plezier flash en draai -, heeft zijn nieuwe app uitgebracht: Peek. Met de Peek Android-app is het mogelijk om notificaties op het lockscreen te tonen op het moment dat jij de smartphone oppakt.

Peek vervangt tevens je huidige lockscreen met een prachtig design: een combinatie van het huidige lockscreen en prachtig vormgegeven iconen die meldingen laten zien. Vervolgens kun je heel intuïtief met swipe-bewegingen de app besturen.

Peek Android

Als je Peek opstart, moet je enkele instellingen toepassen om de app goed te laten werken. Vervolgens kun je de apps selecteren waarvan je notificaties op het lockscreen wilt ontvangen. Met de knop aan de rechter bovenkant schakel je de Peek Android-app in, waarna je lockscreen wordt vervangen.

Als je de smartphone oppakt, wordt Peek automatisch getoond. Je kunt op app-iconen drukken om de meldingen te tonen en een voorbeeld van de melding te zien. Als je dan op het grotere icoon in het midden drukt, wordt de app geopend. Met een swipe naar rechts verwerp je de melding, een swipe naar links ontgrendelt de smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Peek is ‘afgekeken’ van Paranoid Android, een populaire alternatieve Android-versie waar onder andere Francisco Franco zijn steentje aan bijdraagt. Deze notificatiefunctie is vanaf nu ook los in Google Play te downloaden.

Update: De app is niet ontwikkeld door Franco, maar alleen door hem gepubliceerd. De app is gemaakt door dezelfde ontwikkelaar die ook Peek voor Paranoid Android heeft ontwikkeld.

Download

De Peek Android-app is voor een adviesprijs van 2,99 euro in Google Play te downloaden voor apparaten met Android 4.4.

Download: Peek (2,99 euro)

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.