Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Peek Launcher biedt snelle toegang tot meestgebruikte apps met T9

Rick van der Veer
30 januari 2017, 16:58
2 min leestijd
Peek Launcher biedt snelle toegang tot meestgebruikte apps met T9

De meeste launchers bieden een aanpasbaar homescreen met een app-drawer waar al je apps in staan. Peek Launcher biedt je altijd automatisch de apps die je nodig hebt dankzij machine learning.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Peek Launcher

Het idee achter Peek Launcher is dat je altijd de apps op je homescreen ziet die je op dat moment nodig hebt. Hiervoor gebruikt de app machine learning, om op basis van je gedrag bij te houden op welke locatie en welk tijdstip je welke apps gebruikt. Hoe langer je de launcher gebruikt, hoe slimmer hij wordt.

Naast je meestgebruikte apps kun je met het T9-toetsenbord snel al je andere apps openen. In veel gevallen hoef je maar één of twee karakters te aan te tikken voordat je de app vindt die je nodig hebt. Mocht je toch onverhoopt niet de app vinden die je zoekt, dan kun je door naar boven te vegen alsnog de app-drawer openen, waar je apps alfabetisch in een lijst staan.

De app neemt verschillende aspecten van Android zelf over. Zo is de homescreenvervanger volledig vormgegeven volgens Googles Material Design-richtlijnen. Daarnaast kun je door naar beneden te vegen op je app-icoontjes snelkoppelingen gebruiken. Als een app ondersteuning voor deze Android 7.0-functie ingebouwd heeft, werkt het ook in Peek Launcher.

Op het moment heeft de app nog geen ondersteuning voor widgets. De ontwikkelaar heeft wel aangegeven dat die ondersteuning onderweg is, al is het nog niet duidelijk in welke vorm. Volgens een bericht op Reddit overweegt de ontwikkelaar een extra homescreen toe te voegen aan de zijkant, waar je widgets in een lijst onder elkaar kan plaatsen.

Peek Launcher voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je Peek Launcher gratis downloaden uit de Play Store. Je hebt voor de app Android 4.4 of hoger nodig.

Download Peek Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu