De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nederlandse spullenleen-app Peerby nu ook voor Android

Redactie
26 november 2014, 10:00
1 min leestijd
Nederlandse spullenleen-app Peerby nu ook voor Android

De Nederlandse spullenleen-app Peerby is nu ook voor Android beschikbaar. Met de app kun je spullen lenen en uitlenen aan mensen in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Heb je even iets nodig, zoals een boor, hamer, lijmpistool of nietmachine? Dan kun je terecht bij Peerby, de app die het kopen van deze producten die je maar één (of twee) keer nodig hebt overbodig maakt. “Met Peerby leen je eenvoudig spullen van mensen in de buurt, vaak krijg je al binnen 30 minuten antwoord”, aldus Peerby.

De afgelopen maand waren de decoupeerzaag, boormachine en verhuisdozen de populairste Peerby-items.

Peerby stelt je tevens vanaf begin 2015 in de mogelijkheid om spullen tegen een tarief aan mensen te verhuren, waarbij de app de betaling en verzekering regelt. Daarmee kun je dus ook nog een centje verdienen aan het uitlenen van jouw spullen.

Peerby Android-app

De Peerby Android-app heeft drie tabbladen waar je al je zaken regelt. Het eerste scherm laat een kaartje met de Peerby-leden in je buurt zien en een timeline met wat je buren vragen of met elkaar delen. Via het middelste scherm kun je een oproep plaatsen en door verschillende categorieën bladeren, en het derde scherm toont een overzicht van jouw oproepjes en chats.

“De Peerby-app heeft op dit moment wereldwijd 100.000 leden, het platform verzamelde meer dan een miljoen spullen en er vinden duizenden transacties (en daarmee ontmoetingen) plaats per maand”, aldus Peerby. Eerder staken investeerders nog zo’n 1,7 miljoen euro in de startup.

Video

Download

Peerby is gratis te downloaden voor toestellen met Android 4.0 en hoger.

Download Peerby in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu