Periscope Hoogtepunten zijn trailers voor gemiste streams

Erwin Vogelaar
23 juli 2016, 18:51
2 min leestijd
Periscope Hoogtepunten zijn trailers voor gemiste streams

Periscope heeft een update gekregen met drie nieuwe functies. Lees verder om te zien hoe Periscope het kijken naar streams verandert.

Lees verder na de advertentie.

Periscope Hoogtepunten

Zodra je Periscope start, word je begroet door de nieuwe Hoogtepunten. Deze Hoogtepunten zijn een soort trailers voor volledige Periscope-video’s. Zo kun je de beste momenten kijken uit de streams die je eerder gemist hebt van de mensen die je volgt. Of je krijgt Hoogepunten voorgeschoteld als je zoekt op een onderwerp, zoals Comic Con, dat nu gaande is in San Diego. Deze Hoogtepunten worden uiteraard bepaald door onder andere de likes die tijdens de streams gegeven worden. Periscope zal er aan werken om in de loop van de tijd de Hoogtepunten steeds beter te maken.

periscope hoogtepunten

Daarnaast kun je vanaf nu livestreams in een tweet plaatsen, zodat die stream door je volgers direct gekeken kan worden in die tweet. Wil je op Twitter live Periscope-streams vinden, dan kun je zoeken op ‘#Periscope’ en een extra zoekwoord.

Ook nieuw is dat livestreams automatisch afgespeeld zullen worden in de verschillende tabbladen van de app. Uiteraard staat het geluid niet direct aan, maar het beeld zal afgespeeld worden zodra het in beeld komt.

Periscope krijgt de laatste tijd rap nieuwe functies. Dit is uiteraard omdat Twitter nu moet concurreren met onder andere Facebook en Google op het gebied van live video. Zo kun je sinds vorige maand ook livestreamen met de YouTube-app.

Periscope downloaden

Bovenstande functies worden nu uitgerold naar Android, dus het kan nog eventjes duren tot je er zelf mee aan de slag kunt. Het is in ieder geval goed om altijd de nieuwste versie van de app geïnstalleerd te hebben staan. De nieuwste versie van Periscope kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Periscope in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu