Zo pakt Periscope schofterig gedrag in reacties aan

Erwin Vogelaar
31 mei 2016, 19:03
2 min leestijd
Zo pakt Periscope schofterig gedrag in reacties aan

Periscope heeft een nieuwe manier bedacht voor het verwijderen van kwaadwillige reactieplaatsers. Er wordt een willekeurige jury ingeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Periscope jury

Online is het niet voor iedereen een fijne plek om dingen te publiceren. Elk medium dat reacties toelaat, weet dat niet al die reacties leuk zijn. Denk hierbij aan seksistische of racistische opmerkingen, of doodsbedreigingen. Bedrijven zoals Twitter en Facebook werken aan manieren om schofterig gedrag in reacties te verwijderen, zodat mensen deze niet hoeven te zien. Het is erg moeilijk om dit via een machine te doen. Voor Periscope is er nu een nieuwe innovatieve manier bedacht om dit gedrag aan te pakken. Een jury mag beslissen of een gebruiker geblokkeerd moet worden of niet.

periscope jury

Bij livestream-app Periscope kunnen mensen live een reactie plaatsen, die vervolgens door iedereen die de video kijkt te zien is. Een komende feature is dat gebruikers reacties kunnen aangeven voor misbruik of spam. Vervolgens wordt er een willekeurige jury gemaakt van de mensen die de livestream aan het kijken zijn. De leden van de jury worden gevraagd of de reactie terecht is aangegeven, of het er prima uit ziet of dat ze het niet zeker weten. Als het merendeel van de jury de reactieplaatser schuldig heeft bevonden, kan diegene een minuut lang geen reactie meer plaatsen. Als er later weer een kwaadaardige reactie geplaatst wordt, dan wordt diegene geblokkeerd van de livestream.

Reacties kunnen ook aangegeven worden met ‘andere reden’. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als iemand in een andere taal reacties plaatst. Dit is niet verboden, maar kan voor livestreamers wel irritant zijn. De nieuwe functie wordt de afgelopen zes maanden al getest met een kleine testgroep. Het is nog niet bekend wanneer de functie uitgerold gaat worden naar de app. Ook Twitter zelf kijkt met aandacht naar de nieuwe functie, maar de jury zal waarschijnlijk niet op deze manier naar het sociale netwerk doorgevoerd worden.

Periscope downloaden

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold. Je kunt de nieuwste versie van Periscope gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Periscope in Google Play (gratis)

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu