Periscope laat je eindelijk streamen en kijken in landschapsmodus

Redactie
10 september 2015, 17:20
2 min leestijd
Periscope laat je eindelijk streamen en kijken in landschapsmodus

De populaire livestreaming-app Periscope heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat streams niet langer zijn beperkt tot de portretmodus. Je kunt ze  nu ook  in landschapsmodus opnemen en bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Periscope-update: kijken  in landschapmodus

Met  de laatste Periscope-update is het mogelijk om de stream op volledige schermgrootte te bekijken. Deze landschapsmodus was in de eerdere versie ook al mogelijk, alleen roteerde het beeld niet automatisch mee met het scherm. Hierdoor moest je als je van het volledige scherm gebruik wilde maken de stream half op de kop bekijken. Nu gebeurt dit wel, zodat  je op een normale manier op volle grootte van het beeld kan genieten.

periscope-update

Een andere nieuwigheid van de Periscope-app is de toevoeging van een regel met extra informatie in jouw livestream-feed over wie een video deelt met jou. Hierdoor hoef je je niet meer af te vragen wie en waarom een stream met jou deelt. Tot slot  krijgt de iOS-versie nog twee extra functies: verbeterde toegankelijkheid voor mensen met minder zicht en de mogelijkheid om streams alleen met jouw vrienden te delen. Of deze functies ook beschikbaar worden gemaakt voor Android is nog niet bekend.

Meer over Periscope

In maart 2015 werd de start-up Periscope overgekocht door Twitter en officieel gelanceerd voor iOS-systemen. Twee maanden later volgde de Android-versie. De doorontwikkeling van Periscope heeft in de tussentijd niet stil gestaan blijkt bij de nieuwe update.

Periscope biedt de mogelijkheid om live video’s uit te zenden. Iedereen, waar dan ook ter wereld kan deze bekijken en op de video’s reageren. Volgers kunnen deelnemen aan jou livestreams door reacties te plaatsen of hartjes te sturen. Die  zorgen ervoor dat je in de rankings van de app stijgt, waardoor je weer meer volgers kunt  vergaren.

Periscope-update downloaden

Via de link hieronder kun je Periscope downloaden voor Android.  De update vereist Android 4.4+.

Download Periscope in Google Play (gratis)

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's