De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Volgende Periscope-update laat je video’s opslaan en livestreams zoeken

Erwin Vogelaar
9 mei 2016, 19:05
2 min leestijd
Volgende Periscope-update laat je video’s opslaan en livestreams zoeken

Periscope gaat de komende weken een flinke update uitrollen. Het wordt mogelijk om op livestreams te zoeken en video’s standaard op te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Periscope zoeken

Periscope voelt de hitte van Facebooks live-video’s in zijn rug, want de volgende update voor de app voegt twee fijne functies toe. De wat omslachtige mogelijkheid om video’s op te slaan wordt een stuk makkelijker. Daarnaast wordt het eenvoudig om een livestream te vinden over een onderwerp dat je boeit.

periscope zoeken

Allereerst het zoeken. Het wordt mogelijk om te zoeken op zowel titel als onderwerp. Periscope biedt al een lijstje met mogelijke onderwerpen aan zoals ‘food’ of ‘music’. Filmers kunnen hun livestream in een categorie plaatsen door de naam van de categorie als hashtag in de titel van hun video te zetten. Er komen ook twee speciale categorieën bij. Bij ‘First Scope’ kun je livestreams zien van mensen die voor het eerst de app proberen. In de categorie ‘GoPros and Drones’ kun je livestreams bekijken die gefilmd worden via GoPros en dus ook drones. De mogelijkheid om via een drone te livestreamen, lijkt voorlopig echter nog exclusief voor iPhones te zijn.

Ook fijn is  dat elke livestream binnenkort automatisch opgeslagen wordt. Het was altijd al mogelijk om een stream binnen 24 uur terug te kijken, voor diegene die niet live erbij waren, maar daarna was de video weg. Sinds kort is er een optie om de hashtag #save aan een titel toe te voegen, waarna de video blijft opgeslagen. Met de update is dat niet meer nodig, want dan wordt elke video automatisch opgeslagen. Uiteraard zijn ze ook weer te verwijderen.

Periscope downloaden

De update wordt in de komende weken uitgerold. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt. Dit kan door de app te downloaden via onderstaande link.

Download Periscope in Google Play (gratis)

Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu