Permission Manager: houd de controle over je apps

Redactie
5 augustus 2013, 18:23
1 min leestijd
Permission Manager: houd de controle over je apps
permission manager

Sinds Android 4.3 maakt Google het mogelijk om de bevoegdheden van apps per app aan te passen. Een functie die voorheen alleen voor geroote toestellen mogelijk was. Omdat de nieuwe functie nogal diep in Android genesteld en verstopt zit, biedt Permission Manager voor velen met Android 4.3 de uitkomst.

Permission Manager laat je de controle houder over al je apps, de permissies per app instellen en geeft je een simpele en handig overzicht van hetgeen dat op je Android-toestel draait. Fijner kun je het eigenlijk niet hebben.

De app geeft gebruikers direct een lijst van permissies die apps nodig hebben en welke de gebruiker kan aanpassen – in de meeste gevallen is dit alles. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat Facebook niet constant meer de locatie opvraagt (ook al heb je dit in de app uitgeschakeld).

Lees verder na de advertentie.

Permission Manager & simpliciteit

Het app-tabblad laat met schuifbalkjes zien welke instellingen je kunt aanpassen en welke instellingen een app volgens de ontwikkelaar nodig heeft. Daarmee maakt Permission Manager het enorm gemakkelijk om de instellingen per app aan te passen.

Oh, en je hebt natuurlijk geen rootrechten nodig om de app te kunnen draaien. Wel Android 4.3, maar houd de app in je achterhoofd als je nog op Android 4.1 of 4.2 (Jelly Bean) draait en binnenkort de update naar Android 4.3 gaat krijgen.

Download: Permission Manager (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu