De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Versleutel en beveilig je foto’s met deze handige Android-app

Redactie
20 januari 2015, 17:02
2 min leestijd
Versleutel en beveilig je foto’s met deze handige Android-app

Toen er duizenden foto’s van  celebs  uitlekten via Apples iCloud, wilden  de mensen achter  Photo Scrambler  een app ontwikkelen die je foto’s tegen dit soort praktijken beschermt.

Lees verder na de advertentie.

Photo Scrambler is een Android-app die je foto’s  versleutelt  en daarmee beveiligen. Je kiest per foto of fotocollectie een code waarmee je de foto’s versleutelt. Alleen als de ontvanger ook deze  code heeft, kan diegene de foto’s ontsleutelen.

Daarmee speelt  Photo Scrambler in op de toenemende zorgen rondom privacy en hacken. Sinds Android Lollipop  zijn je persoonlijke bestanden ook standaard versleuteld, en  Photo Scrambler is een extra beveiliging daarbovenop.

Zo beveilig je foto’s met  Photo Scrambler

De app laat je foto’s in jpeg- en png-formaat versleutelen met een eigen code. Deze foto’s zijn met de app en bijbehorende code te ontsleutelen. Als je foto’s versleutelt, worden ze als vreemde afbeeldingen met veel ruis getoond. Je kunt zelf de zogeheten scamble-code, de manier van versleutelen, en de bijbehorende kleur kiezen. Deze beveiligde foto’s zijn vervolgens weer met anderen te delen, die de foto’s met  Photo Scrambler kunnen ontsleutelen en bekijken.

Via de app is het ook mogelijk om direct een versleutelde foto te schieten. De foto’s worden gewoon geüpload naar de cloud. Mocht een clouddienst worden gehackt, zijn de foto’s grotendeels nog redelijk veilig. Je kunt de app vervolgens weer gebruiken om uit de cloud gedownloade versleutelde foto’s te ontsleutelen.

Photo Scrambler in beeld

Download de app

Photo Scrambler is gratis te downloaden in Google Play. Via een in-app-aankoop kun je na het versleutelen van je foto’s ook nog de grootte aanpassen. Deze pro-functie is één van de eerste betaalde features van de app.

→ Download  Photo Scrambler in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu