De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

PhotoMath: handige reken-app ook voor Android uitgebracht

Wouter Nijsen
4 maart 2015, 19:05
1 min leestijd
PhotoMath: handige reken-app ook voor Android uitgebracht

PhotoMath is een handige app die wiskundige formules en sommen oplost met de camera van je Android-toestel. De applicatie is gratis in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Los wiskundige formules op met PhotoMath

PhotoMath werd al een tijdje geleden uitgebracht voor iOS en wordt daar geroemd om zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. De applicatie is dan ook erg populair. Zo is PhotoMath al in totaal  11 miljoen keer gedownload (iOS en Windows Phone) en werden er bijvoorbeeld afgelopen maand meer dan 8 miljoen rekensommen opgelost.

De applicatie heeft nu dus ook zijn weg gevonden naar Android en dat is een goede zaak. PhotoMath is namelijk een uitstekend hulpmiddel wanneer je moeite hebt met rekenen. Door de camera van je Android-toestel op een som te richten, wordt er automatisch een antwoord berekend en getoond. Het is wel goed om het antwoord even te checken, want er zitten nog foutjes in de Android-app.

Ook handig is de ingebouwde zaklampfunctie. Hierdoor zijn formules ook op te lossen wanneer je je in het donker bevindt. De functie activeer je met het knopje linksboven in de app.

Belangrijk om te weten is dat handgeschreven sommen of formules (nog) niet worden ondersteund. De app is daarom alleen te gebruiken voor rekensommen uit bijvoorbeeld boeken of andere documenten. Wel hebben de ontwikkelaars wat gesleuteld aan de applicatie, voordat deze op Android werd uitgebracht. Zo is PhotoMath iets sneller geworden en het antwoordscherm volledig vernieuwd.

PhotoMath voor Android downloaden

PhotoMath is via onderstaande link gratis te downloaden en bevat gelukkig geen vervelende in-app-aankopen. Voor de installatie heb je Android 4.1 of hoger en 4,2MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download PhotoMath in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu