Google laat zelfgemaakte PhotoSphere foto’s naar Google Maps uploaden

Redactie
31 juli 2013, 16:10
1 min leestijd
Google laat zelfgemaakte PhotoSphere foto’s naar Google Maps uploaden
photosphere google maps

Google heeft woensdag Views geïntroduceerd, een nieuwe manier om je 360 graden-foto’s van PhotoSphere naar Google Maps te uploaden. De PhotoSphere Google Maps foto’s worden dan aan een specifieke locatie verbonden en het is vooralsnog alleen mogelijk om PhotoSphere-foto’s met de Android 4.2-camera die veelal op Nexus-toestellen als de Nexus 4 voorkomt. Als de PhotoSphere-foto naar Google+ is geüpload, kunnen gebruikers de betreffende foto bij Views publiceren.

Gebruikers kunnen naar de website van Views gaan en daar automatisch met hun Google+ profiel inloggen. Hierna verschijnt een venster die alle PhotoSphere-foto’s laat zien. Deze kun je selecteren, een specifieke locatie toevoegen en hierna bij Views publiceren. Alle gepubliceerde foto’s worden onder jouw profiel zichtbaar en je kunt naar eigen wens de PhotoSphere-foto’s weer verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

PhotoSphere Google Maps

PhotoSphere

Bij de profielpagina staat een overzicht van verschillende PhotoSphere-foto’s en aan de linkerkant worden zowel de locatie als de foto weergeven. Views is een leuk en interessant project voor degenen die veel reizen: ze kunnen hun PhotoSphere-foto’s van allerlei mooie locaties als de Grand Canyon of Zwitserse Alpen aan die betreffende locaties toevoegen.

Views is eveneens beschikbaar in de webinterface van Google Maps. De PhotoSphere Google Maps functie is direct voor iedereen beschikbaar. Je hebt echter wel de PhotoSphere-camera nodig. Deze zit veelal in toestellen met Android 4.2 en bij de meeste Nexus-toestellen ingebouwd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu