De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

PhotoSync: Android-app zet snel en draadloos foto’s en video’s over naar pc

Wouter Nijsen
7 april 2014, 13:29
2 min leestijd
PhotoSync: Android-app zet snel en draadloos foto’s en video’s over naar pc
PhotoSync

PhotoSync heeft als foto-app voor iOS zijn sporen verdiend. De applicatie, die je op een makkelijke manier foto`s en video`s laat beheren, delen en draadloos laat versturen naar andere apparaten, is er nu ook voor Android. Via een wifi-verbinding kun je bestanden snel en draadloos van een Android-telefoon naar een pc of tablet versturen – en vice versa natuurlijk.

Foto`s worden in volledige resolutie verstuurd en worden dus niet gecomprimeerd. Om verbinding te kunnen maken met PhotoSync op de pc, moet je de desktop-versie eerst gratis downloaden. Als beide programma`s aan staan kun je op de `connect` knop drukken, waarna je moeiteloos en snel de files naar beide apparaten kunt versturen.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox en Google Drive

dropbox

Je kunt de foto’s en video’s uploaden en bekijken in andere bekende diensten als Dropbox, Google Drive en Flickr. Verwacht verder geen baanbrekende features in PhotoSync. De app doet wat het moet doen: razendsnel en zonder complicaties bestanden beheren en versturen.

Helaas wordt de applicatie geteisterd door vervelende advertenties en reclames. Onderin de app staat een grote balk met daarin de desbetreffende advertentie. Deze kun je uitschakelen door een in-app aankoop te doen van 1,19 euro.

Maak je selectie in PhotoSync

photosync

De werkwijze van de app is hetzelfde als bij concurrerende apps. Je klikt één of meerdere foto`s aan die je wilt versturen of houdt één afbeelding langer ingedrukt om een selectie te maken. Als je je selectie hebt gemaakt druk je op de grote Sync-knop en geef je aan waar de bestanden naar toe moeten worden verstuurd.

Dit kun je zowel vanaf het Android-toestel als vanaf de pc (of Mac) doen. PhotoSync is gratis te downloaden in de Google Play Store. Dat is opvallend, aangezien de iOS-versie wel enkele euro’s kost.

Download

PhotoSync is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Ice Cream Sandwich (Android 4.0) en hoger.

Download: PhotoSync (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu