De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Picnic: stijlvolle en simpele galerij-app met Material Design

Wouter Nijsen
27 april 2016, 17:03
1 min leestijd
Picnic: stijlvolle en simpele galerij-app met Material Design

In Google Play staan enorm veel galerij-apps waarmee je je foto`s kunt beheren en organiseren. Het nieuwe Picnic oogt door het fijne uiterlijke en structuur erg overzichtelijk.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met de app

Bij veel Android-gebruikers is Google Foto`s de go-to galerij-app om foto`s te beheren, bewerken en op te slaan in de cloud. Picnic onderscheidt zich door de overzichtelijke interface, waarbij je een hamburgermenu gebruikt om tussen secties te schakelen en al je foto`s in logische mappen worden geplaatst. Ook  zijn er genoeg opties om Picnic te personaliseren. Zo kun je diverse onderdelen van de app desgewenst aanpassen en bepaalde mappen op je Android uitsluiten.

Door enkele slimme features is Picnic net iets gebruikersvriendelijker dan andere galerij-apps. Zo wordt de schermhelderheid automatisch opgekrikt wanneer je een foto of video bekijkt, wat handig als je je in de buitenlucht bevindt. Een nachtthema zorgt ervoor dat je de app ook in het donker kunt gebruiken, zonder dat je wordt verblind door het licht van het scherm.

De ontwikkelaar belooft dat de komende tijd  diverse functies worden toegevoegd. Denk hierbij aan Chromecast-ondersteuning om foto`s naar een televisie te streamen en de mogelijkheid om een back-up te maken in Google Drive.

Picnic downloaden

Picnic is via onderstaande link gratis te downloaden. De app weegt 4,2MB en werkt op alle apparaten met Android 5.0 (Lollipop) of hoger. Met een donatie kun je de ontwikkelaar van Picnic steunen en de advertenties verwijderen.

Download Picnic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu