Picnic: Supermarkt bestaat alleen als app

Erwin Vogelaar
12 juni 2016, 10:54
3 min leestijd
Picnic: Supermarkt bestaat alleen als app

Apps nemen steeds vaker functies uit ons dagelijks leven over, maar we moet nog steeds naar de supermarkt voor onze boodschappen. Daar komt nu verandering in met Picnic.

Lees verder na de advertentie.

Picnic supermarkt

Picnic is niet de eerste supermarkt waarmee via je smartphone boodschappen kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld ook al met de apps van Jumbo en Albert Heijn. Picnic is echter een opvallende optie, want de supermarkt bestaat alleen maar als app en niet als fysieke winkel. Je kunt dus niet door de schuifdeuren stappen, een mandje pakken en langs de schappen struinen, maar enkel swipen en je boodschappen in een digitaal mandje werpen. Hierdoor kunnen de boodschappen relatief goedkoop aangeboden worden.

Boodschappen doen in de app is natuurlijk wel direct een stuk minder overzichtelijk dan het echte werk. De app-winkel is onderverdeeld in nieuwe producten, acties en alle overige boodschappen in categorieën  zoals Groente & Fruit, Snoep & Snacks en Diepvries. Elke categorie heeft weer een serie aan subcategorieën. Zo kun je bijvoorbeeld in ‘Drogist’ de subcategorieën Dameshygiëne, Mondhygiëne, Haar & Styling, Handzeep en Douche & Bad vinden. Als je hier een keuze maakt, krijg je nogmaals een lijst aan categorieën en daarna een volledige lijst van alle producten in die categorie. Het is niet ideaal, maar het werkt. Je kunt bij elk product extra informatie oproepen, zoals de ingrediënten.

Aanbod

Het aanbod valt ook nog wat tegen. Compleet overstappen voor al je boodschappen is er nog niet bij, omdat Picnic gewoonweg nog niet alles heeft. Zeker in het geven van meerdere opties bij het kiezen van een product loopt Picnic nog wat achter. De winkel is echter nog maar net bezig en in principe kun je wel veel krijgen wat je nodig hebt.

Verse groentes of fruit, diepvriesspullen en zelfs kant en klaar maaltijden. We hebben de couscous met kip, abrikoos en pruimen gegeten en dat was goed te.. pruimen. Picnic staat in ieder geval open voor nieuwe productsuggesties, want bij elke categorie staat een knop waarmee je aan kunt geven wat je nog mist in de winkel.

Elk product dat je wil kopen, voeg je toe aan je mandje door op het plaatje te drukken. In het mandje kun je ook weer producten verwijderen en zie je het totaalbedrag van je bestelling. Fijn is dat je hier ook een bezorgmoment kunt kiezen. Wij bestelden op een dinsdag en konden kiezen uit woensdag tussen 15:45 en 16:45, vrijdag tussen 18:00 en 19:00 en maandag tussen 20:15 en 21:15. Gevarieerde tijden dus, zodat er altijd wel een moment is dat je zeker weten thuis bent. Je betaalt direct in de app, dus je hoeft de boodschappen enkel aan te nemen.

Test

Bij onze test kwamen de boodschappen iets vroeger dan aangegeven, wat niet zo handig was. Het zou via de app mogelijk moeten zijn om de bezorger via een kaartje te volgen, zodat je precies weet wanneer er iemand voor de deur staat. Dit was bij ons echter nog niet het geval. Jammer is ook dat alle boodschappen in plastic tasjes zitten, terwijl we steeds vaker overstappen op milieuvriendelijke alternatieven. Papieren zakken zouden bijvoorbeeld beter zijn.

De boodschappen zelf waren prima in orde. Het fruit, de groente, de maaltijd en de andere producten waren precies wat  we hadden besteld  en zagen er goed uit. Hoewel de dienst nog flink kan verbeteren, smaakt het wel naar meer. Het is gewoonweg te handig om niet te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zo alleen je zware boodschappen te laten brengen, terwijl de rest in de fysieke supermarkt meeneemt.

De app is snel en het kiezen van je eigen bezorgtijd is ideaal. Op dit moment is Picnic echter nog maar zeer beperkt verkrijgbaar. De supermarkt begon in Amersfoort en Leusden en is nu ook naar Utrecht uitgebreid. De app laat voor ons in ieder geval zien dat de toekomst van de supermarkt niet meer in fysieke gebouwen zit, maar in onze broekzak.

Picnic downloaden

Picnic kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 21MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.1 nodig om de app te draaien.

Download Picnic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu