Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Picscribe: snel handige notities maken bij je foto’s

Gijs Ettes
2 oktober 2013, 17:11
1 min leestijd
Picscribe: snel handige notities maken bij je foto’s
picscribe

Met Picscribe kun je snel notities maken in de metadata van iedere foto. Zo kun je altijd en overal terugzien waar je foto over ging.

Iedereen heeft vast wel een paar foto’s van zo veel jaar geleden dat je echt niet meer weet waar je toen precies was en wat je daar allemaal aan het doen was. Notities die je bij je foto’s schrijft op bijvoorbeeld Flickr gaan daarnaast verloren als je je foto ergens anders op wilt slaan.

Picscribe verhelpt dit probleem, en laat je snel en zonder al te veel omwegen informatie toevoegen aan de metadata van een fotobestand. Deze is vervolgens altijd aan je foto verbonden en uit te lezen via de app zelf of andere programma’s die de zogeheten exif-gegevens kunnen inzien.

Lees verder na de advertentie.

De app is gratis en ziet er enorm goed uit. Je zult jezelf daarnaast nooit verliezen in onhandige tabbladen of menu’s in de Picscribe-app. Alles is namelijk overzichtelijk, en de app oogt daardoor rustig en strak.

picscribe

Als je op een foto klikt, krijg je meteen ‘Add Note’ onderin te zien. Klik op dat veld en je kunt beginnen met tikken. Dat is alles wat je hoeft doen; Picscribe regelt de rest. Er is ook een handige deelknop aanwezig waarmee je een foto snel naar andere diensten kunt sturen.

Download: Picscribe (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu