De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

PinTasking maakt multitasken op je Android makkelijker

Wouter Nijsen
30 april 2015, 18:32
2 min leestijd
PinTasking maakt multitasken op je Android makkelijker

PinTasking is een kleine, maar krachtige app die je helpt bij het multitasken op je Android-toestel. Dat doet de applicatie door taken vast te `pinnen` aan de zijkant van het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Taken vastzetten met PinTasking

Verschillende applicaties willen je helpen bij het multitasken op je Android-toestel, maar slagen daar niet altijd in. PinTasking, een nieuwe app die onlangs  in Google Play verscheen, wil het multitasken makkelijker maken door simpele functionaliteiten te combineren met uitgebreide opties.

Met PinTasking kun je applicaties of taken `vastpinnen` aan de zijkant van het scherm, zodat je ze later gemakkelijk weer hervat. Dat vastzetten doe je door vanaf  de linker- of rechterbovenkant van het scherm naar beneden te vegen. In de praktijk werkt dat snel, simpel en is handiger dan je denkt.

PinTasking kenmerkt zich verder door de vele opties die je als gebruiker hebt. Zo is het mogelijk om zelf te bepalen waar apps worden vastgezet, animaties aan te passen en te kiezen waar je over het scherm moet vegen om de applicatie te activeren. Alle mogelijkheden worden gepresenteerd in een redelijk overzichtelijk menu, dat er verder fraai  uitziet door het gebruik van Material Design.

Het is verder belangrijk om te weten dat de app voor apparaten met Android 5.0 (Lollipop) of nieuwer toegang tot rooten nodig heeft. Dat is gemakkelijk in te stellen door in de app gebruik te maken van de zogenoemde Root Helper Installer, waarmee  je de app kunt verifiëren.

PinTasking voor Android downloaden

PinTasking is als  bètaversie beschikbaar in Google Play, dus het kan zo zijn dat je nog tegen gekke bugs of andere foutjes aanloopt. Er wordt verwacht dat spoedig de definitieve  versie van de applicatie wordt uitgebracht. De app is 1,4MB groot en vereist Android 4.1 of nieuwer.

Download PinTasking in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu