Pinterest krijgt chatfunctie voor apps en webversie

Pinterest chatfunctieFotonetwerk Pinterest biedt sinds vandaag de mogelijkheid om met andere gebruikers te chatten. Voorheen kon je al gevolgd worden en andere gebruikers volgen, maar was het alleen mogelijk om zogenoemde pins (afbeeldingen  met een bijschrift) te delen. Dankzij de chatfunctie  heb je nu de mogelijkheid  om privéberichten te verzenden, waarbij de focus volgens Pinterest zou moeten liggen op het uitwisselen van ideeën, ontdekkingen en het plannen van projecten.

Overigens is het ook mogelijk om plaatjes die middels de Pinterest chatfunctie worden gedeeld te liken en te plaatsen op je eigen prikbord. Ook kunnen de afbeeldingen worden doorgestuurd naar je andere contacten op Pinterest. De chatfunctie is zowel in de webversie als in de apps voor Android en iOS beschikbaar.

Pinterest chatfunctie in actie

Pinterest heeft wereldwijd momenteel zo’n 70 miljoen gebruikers, waarvan 1,1 miljoen Nederlanders. Het dagelijks gebruik ligt met 131.000 echter beduidend lager. Sinds vorig jaar kunnen ook locaties aan pins worden toegevoegd en kunnen bedrijven gesponsorde pins plaatsen. Het fotonetwerk is vooral bij vrouwen populair: 71,4 procent van de bezoekers is vrouw. Een derde van de gebruikers bezoekt Pinterest alleen via hun mobiel.

Volgens de makers draait het bij Pinterest overigens niet om zelfgemaakte foto’s, maar juist om het verzamelen en organiseren van afbeeldingen op persoonlijke prikborden. Daarbij kun je denken aan plaatjes van recepten, auto’s, meubels en andere inspirerende zaken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Pinterest in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.