De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaat Pinterest je helpen met shoppen

Erwin Vogelaar
28 juni 2016, 21:00
2 min leestijd
Zo gaat Pinterest je helpen met shoppen

Pinterest rolt de komende maanden een handige nieuwe functie uit naar de app. Maak een foto van een product en de app stuurt je naar soortgelijke items in winkels. Shoppen was nog nooit zo makkelijk.

Lees verder na de advertentie.

Pinterest visueel zoeken

De komende maanden rolt het sociale netwerk Pinterest enkele nieuwe functies uit om het shoppen makkelijker te maken. De belangrijkste nieuwe functie is dat je een foto kunt maken van iets in je omgeving waar je geïnteresseerd in bent. Pinterest bekijkt vervolgens de foto goed en geeft enkele punten aan van objecten die de app denkt te herkennen. Kies het juiste object en je krijgt voorstellen van winkels waarin soortgelijke items te vinden zijn. Dit is een voortzetting van de manier waarop gebruikers op Pinterest al via een afbeelding kunnen zoeken.

Pinterest visueel zoeken

Het idee van de nieuwe functie is dat het gebruikers in staat stelt items te spotten en op te zoeken waar ze ook zijn. Ben je bij iemand op bezoek en zie je een leuke lamp? Je kunt direct Pinterest een kijkje laten nemen en je naar een winkel laten wijzen. Het is een nieuwe stap van Pinterest om in het middelpunt van de shopervaring te staan. Door de Pinterest-profielen of door je omgeving krijg je interesse in objecten en door visueel zoeken, brengt Pinterest je naar de winkels waar je de objecten kunt kopen.

Sterker nog: Pinterest voegt ook een winkelmandje aan de app toe. Als je een product ziet dat je leuk vindt en dat te koop is via Pinterest, kun je het direct in je mandje stoppen. Anders word je naar de pagina van de juiste winkel gestuurd en kun je daar het koopproces doorlopen.

Pinterest downloaden

Hoewel de nieuwe functie de komende maanden uitrolt en je dus niet direct er mee aan de slag kunt, is het goed om de nieuwste versie van de app geïnstalleerd te hebben. Dit kan door de app via onderstaande link te downloaden.

Download Pinterest in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu