Piratenspel Backstab debuteert op Xperia Play

Redactie
23 maart 2011, 8:26
1 min leestijd

Gameloft komt binnenkort met een nieuwe spel, namelijk Backstab. De speler kruipt in de huid van piraat Henry Blake, die is beschuldigd van diefstal en verraad. Hij wordt in de eerste paar minuten van het spel vastgehouden door het Engelse leger. Al snel weet hij te ontsnappen, waarna spelers een open spelwereld moeten verkennen. Het spel zorgt niet alleen voor harde actie, want spelers zullen soms ook heel stilletjes voort moeten bewegen. Blake is namelijk niet altijd voorzien van een zwaard.

Backstab lijkt een bizarre combinatie te zijn van The Prince of Persia en Assassin’s Creed. Toch belooft het spel erg goed te worden. De game verschijnt eerst exclusief op de Sony Ericsson Xperia Play. Dit toestel ligt volgden week in de winkel. Daarna zullen andere Android-gebruikers het spel aan kunnen schaffen, waarschijnlijk voor vijf euro.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia Play heeft een 4-inch scherm en een uitschuifbare gamepad. Het is het eerste toestel met Playstation-certificatie, waarbij gebruikers toegang hebben tot PlayStation Pocket, een downloadwinkel voor games. De Xperia Play draait op Android 2.3 en en draait op een 1 GHz processor (Qualcomm MSM8255).

Om te zorgen dat de games goed presteren is een extra grafische chip toegevoegd (Adreno 205). Wat die games betreft, hebben de gebruikers straks keuze uit PS1-spellen die zijn geoptimaliseerd voor smartphones. Bij de aankondiging van de telefoon in februari op Mobile World Congress werden speciaal op de Play afgstemde spellen zoals The Sims, Guitar Hero, Assassin`s Creed en Dead Space genoemd, naast de gebruikelijke games die al in de Android Market staan. Bij de release zullen er zo`n 50 games beschikbaar zijn, die voor de Xperia Play zijn geoptimaliseerd.

Via: iPhoneclub

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu