De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Met deze app haal je meer uit je batterij door pixels uit te schakelen

Wouter Nijsen
30 december 2014, 15:01
1 min leestijd
Met deze app haal je meer uit je batterij door pixels uit te schakelen

Pixel Battery Saver is een handige app waarmee je de batterijduur van je smartphone kunt verlengen, door de pixels van het scherm uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Pixel Battery Saver

Pixel Battery Saver is één van de vele batterijbesparings-apps uit Google Play, maar ook eentje die zich weet te onderscheiden. De app geeft je namelijk controle over de pixels op het amoled-scherm van je smartphone. De kleur zwart wordt op amoled-schermen geproduceerd door pixels uit te schakelen, zodat er tegelijk aanzienlijk wordt bespaard op de accuduur. Dit wordt in de app gedaan aan de hand van een aantal mesh-levels, die op verschillende manieren pixels uitschakelen.

Hoewel er veel handige opties zijn in Pixel Battery Saver, is het wel belangrijk om goed te kijken wat deze precies met het scherm doen. Zo kun je voor de hoogste mesh-levels kiezen, maar dit zorgt er wel voor dat het scherm van je Android-toestel een stuk minder scherp  wordt, waardoor je afzonderlijke pixels gemakkelijk kunt onderscheiden. Het is dus zaak om de juiste instellingen en standen te kiezen, zodat je batterij bespaart zonder dat dit te veel ten koste gaat van de kwaliteit van het display.

Ook  zijn er nog een aantal handige overige opties aanwezig. Zo kun je ervoor kiezen dat Pixel Battery Saver automatisch begint te werken wanneer je je Android-toestel aanzet, of wanneer een bepaalde batterijpercentage wordt bereikt. Vooral laatstgenoemde is handig, omdat je smartphone zo  langer meegaat met relatief weinig energie.

Pixel Battery Saver downloaden

Je kunt Pixel Battery Saver gratis via de onderstaande link downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over Android 4.0 of hoger, een amoled-scherm en 2MB aan vrije opslagruimte.

Download Pixel Battery Saver in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu