Download: Pixel Launcher voor oudere Android-smartphones

Wouter Nijsen
10 april 2018, 12:51
2 min leestijd
Download: Pixel Launcher voor oudere Android-smartphones

Met de Pixel Launcher geef je elke Android-smartphone een ‘schoon’ uiterlijk, dat je ook vindt op toestellen van Google zelf en bijvoorbeeld Nokia. Een ontwikkelaar heeft de homescreenvervanger met enkele Android Go-optimalisaties online gezet, waardoor hij ook geschikt is voor oudere telefoons.

Pixel Launcher met Android Go-features

Android Go, een geoptimaliseerde versie van Android dat is bedoeld voor toestellen met weinig werkgeheugen, brengt ook een aangepaste launcher met zich mee. Deze homescreenvervanger draait beter op oudere Android-smartphones dan de standaard Pixel Launcher, waardoor de software vloeiend blijft draaien, maar je toch kunt genieten van de Google-interface.

Lees ook: Een applaus voor… het gemak van Rootless Pixel Launcher

De aangepaste Pixel Launcher komt van de Nederlandse student Amir Zaidi, die eerder de populaire Rootless Pixel Launcher maakte. De Android Go-launcher lijkt op de normale versie, maar schakelt widgets en notificatiebolletjes standaard uit. Dit is gunstig voor oudere Android-toestellen, of als je een telefoon hebt met weinig werkgeheugen. Een voorbeeld hiervan is de Nokia 2, die slechts 1GB RAM heeft. De launcher gebruikt 50MB RAM in plaats van 150MB, wat op dit soort toestellen veel verschil kan maken. Ook als je bijvoorbeeld een oude Moto G of Samsung-toestel hebt, is de aangepaste launcher geschikt.

Verder zijn de meeste features van de Pixel Launcher gewoon aanwezig. Denk aan de Google Feed wanneer je naar links veegt en de standaard klok- en weerwidget van Google. Ook is het mogelijk om app-icoontjes aan te passen; iets wat met de Pixel Launcher eigenlijk niet mogelijk is.

Download de aangepaste Pixel Launcher

Heb je een oudere of minder krachtige Android-telefoon en wil je de Pixel Launcher toch gebruiken, dan is dit een goed alternatief. De launcher dien je handmatig als apk-bestand te downloaden en installeren. Dat kan via onderstaande link. Check onze handleiding voor het installeren van apk-bestanden voor instructies.

Download de aangepaste Pixel Launcher via Github (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu