Google Pixel Launcher nu ook in de Play Store te vinden

Thomas Haenen
20 oktober 2016, 11:25
2 min leestijd
Google Pixel Launcher nu ook in de Play Store te vinden

De homescreenvervanger voor de Google Pixel en Pixel XL is nu in de Play Store te vinden. Helaas kun je alleen de Pixel Launcher downloaden voor die twee toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel Launcher

Een grote verrassing is het niet, maar de Pixel Launcher werkt vooralsnog alleen op Googles Pixel-smartphones. Probeer je de homescreenvervanger op een ander toestel te installeren, dan meldt de Play Store dat de app niet compatibel is met jouw apparaat.

De Pixel Launcher maakt aanzienlijke aanpassingen ten opzichte van stock Android. Zo zit het overzicht van je geïnstalleerde apps niet meer verstopt achter een knop, maar breng je het in beeld door omhoog te vegen over de favorieten onder in beeld. De Google-zoekbalk bovenaan in beeld is vervangen door een kleiner Google-logo.

‘App Shortcuts’ zijn de grootste toevoeging aan de Pixel Launcher. Hou je het icoontje van verschillende Google-apps wat langer ingedrukt, dan krijg je enkele snelkoppelingen naar veelgebruikte functies in beeld. Zo kun je bijvoorbeeld direct een nieuwe mail opstellen in Gmail of de navigatie naar je werk starten in Google Maps. Met Android 7.1 kunnen andere ontwikkelaars hun apps ook voorzien van dergelijke snelkoppelingen.

In het verleden waren Google’s Nexus-smartphones voorzien van een onaangepaste versie van Android. Met de Google Pixel breekt het bedrijf met die traditie. Met de Pixel Launcher experimenteert het bedrijf met verschillende nieuwe functies. Naast de bovenstaande aanpassingen is er bijvoorbeeld ook uitgebreide integratie met de Google Assistant, Google’s stemgestuurde assistent.

Door de Pixel Launcher in de Play Store te plaatsen kan Google deze makkelijker updaten. Nieuwe versies van Android worden doorgaans geleidelijk wereldwijd uitgerold en moeten door providers goedgekeurd worden. Updates in de Play Store kunnen echter op elk moment voor iedereen beschikbaar gemaakt worden. Eventuele toekomstige nieuwe functies zijn zo direct voor alle Google Pixel-eigenaren beschikbaar.

Pixel Launcher downloaden

Je kunt de Google Pixel Launcher downloaden in de Play Store via onderstaande link. Volgens Google is Android 5.0 of nieuwer vereist, maar aangezien de Pixel en Pixel XL standaard op Android 7.1 draaien zal dat geen probleem zijn. De app vereist 2,4MB opslagruimte.

Download Pixel Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu