Deze Android-app schakelt pixels uit voor een langere accuduur

Pixel OFF

Gratis

Het voordeel van de amoled-schermen is dat deze efficiënt en energiezuinig zijn, aangezien zwarte pixels uitgeschakeld worden en geen energie verbruiken. Pixel OFF borduurt voort op dit principe en zorgt dat je extra energie kunt besparen.

Meer pixels op zwart

pixel offDe naam van de app luidt voluit ‘Pixel OFF Save Battery AMOLED’ en dekt de lading perfect: met deze app kunnen gebruikers van een toestel met een amoled-scherm extra energie besparen en langer met hun accu doen. Wanneer je  Pixel OFF inschakelt  wordt er een soort gaas van kleine zwarte pixels over het beeld gelegd, waardoor het aantal pixels dat belicht wordt (en dus energie verbruikt) afneemt.

Pixel OFF heeft geen roottoegang nodig en kan starten wanneer je je telefoon aanzet of wanneer het  accupercentage onder een bepaald niveau duikt. De app is in principe gratis, al krijg  je met een in-app aankoop van 1,49 euro meer pixelvarianten tot je beschikking. Dat is handig als je wil voorkomen dat het beeld te donker wordt. Want hoe meer pixels op zwart gaan, des te  lager de helderheid van het scherm.

Pixel OFF downloaden

Via onderstaande link kun je Pixel OFF downloaden. De app vereist 1,5MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger. Ook heb je een smartphone met een amoled-scherm nodig, zoals een Samsung Galaxy S5 of Galaxy S4.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Met een ander type display zul je niet of nauwelijks verschil merken als je de app gebruikt. Wel kun je dan ons overzicht checken met de 15 beste Android accu tips om energie te besparen.

Download Pixel OFF in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.