De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-app schakelt pixels uit voor een langere accuduur

Gijs Ettes
7 april 2015, 8:42
1 min leestijd
Deze Android-app schakelt pixels uit voor een langere accuduur

Het voordeel van de amoled-schermen is dat deze efficiënt en energiezuinig zijn, aangezien zwarte pixels uitgeschakeld worden en geen energie verbruiken. Pixel OFF borduurt voort op dit principe en zorgt dat je extra energie kunt besparen.

Lees verder na de advertentie.

Meer pixels op zwart

pixel off

De naam van de app luidt voluit ‘Pixel OFF Save Battery AMOLED’ en dekt de lading perfect: met deze app kunnen gebruikers van een toestel met een amoled-scherm extra energie besparen en langer met hun accu doen. Wanneer je  Pixel OFF inschakelt  wordt er een soort gaas van kleine zwarte pixels over het beeld gelegd, waardoor het aantal pixels dat belicht wordt (en dus energie verbruikt) afneemt.

Pixel OFF heeft geen roottoegang nodig en kan starten wanneer je je telefoon aanzet of wanneer het  accupercentage onder een bepaald niveau duikt. De app is in principe gratis, al krijg  je met een in-app aankoop van 1,49 euro meer pixelvarianten tot je beschikking. Dat is handig als je wil voorkomen dat het beeld te donker wordt. Want hoe meer pixels op zwart gaan, des te  lager de helderheid van het scherm.

Pixel OFF downloaden

Via onderstaande link kun je Pixel OFF downloaden. De app vereist 1,5MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger. Ook heb je een smartphone met een amoled-scherm nodig, zoals een Samsung Galaxy S5 of Galaxy S4.

Met een ander type display zul je niet of nauwelijks verschil merken als je de app gebruikt. Wel kun je dan ons overzicht checken met de 15 beste Android accu tips om energie te besparen.

Download Pixel OFF in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu