Material Theme geeft Google Play Boeken een lik witte verf

Erwin Vogelaar
13 januari 2019, 10:51
2 min leestijd
Material Theme geeft Google Play Boeken een lik witte verf

Google rolt langzaam zijn nieuwe Material Theme uit naar al zijn apps. Nu krijgt Google Play Boeken een redesign.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Boeken redesign

In plaats van Material Design 2, werkt Google tegenwoordig met Material Theming. Dat betekent dat het bedrijf nieuwe regels voor onder andere knoppen, kleuren en lettertypes in een thema stopt. De teams achter de verschillende Google-apps kunnen dit thema vervolgens testen en uitrollen wanneer ze willen. Nu is Google Play Boeken aan de beurt.

Lees ook: Wat je moet weten over Material Theming: hoe Android-design gaat veranderen

Net als de andere apps zorgt deze Material Theme voor witte achtergronden, een nieuw lettertype en icoontjes die enkel bestaan uit lijnen. Daarnaast zijn er nog wat kleine veranderingen. Zo zien de kaarten voor individuele boeken er anders uit, waardoor er meer ruimte is voor de titels en covers kleiner worden afgebeeld.

De informatie over op welke bladzijde je bent tijdens het lezen staat nu naast de navigatiebalk, net als de knop om de inhoudsopgave te checken.

Hoe krijg ik deze update?

De update lijkt via de server van Google te worden uitgerold. Dat betekent dat de app er plots anders uit kan zien, zonder een update via de Play Store. Het betekent ook dat je de update niet kunt forceren. Daarom moet je mogelijk nog even geduld hebben. Wij hebben de update nog niet, dus daarom zijn de screenshots (via Android Police) in het Russisch.

Zorg er in ieder geval wel voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan. Dat doe je via onderstaande link in de Play Store.

Download Google Play Boeken in Google Play (gratis)

Bevalt dit nieuwe design je toch niet? Dan zijn er genoeg andere goede ebook-apps voor Android in de Play Store te vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu