Download: Play Books geüpdatet met fraai Material Design

Redactie
31 oktober 2014, 15:41
1 min leestijd
Download: Play Books geüpdatet met fraai Material Design

Google is druk bezig om zijn officiële apps naar het Material Design van Android Lollipop te updaten, waaronder Play Muziek, de Play Store en zelfs het nieuwe Inbox by Gmail is geheel in Material Design. Zo ook Play Books, want door de laatste update mag de boeken-app zich ook aan het rijtje van Googles Material Design-apps toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Zo heeft Google met de laatste update het Play Books Material Design doorgevoerd, te beginnen bij het nieuwe app-icoon. Deze oogt ‘flat’, zoals de andere Material Design-apps van Google. Hoewel het icoon meer op een notitieblokje dan een boek lijst, oogt het op deze manier een stuk fraaier in de app-drawer van je smartphone of tablet.

Play Books Material Design

Daarnaast heeft de app nu voortaan het hamburgermenu van van Android 5.0, waarmee je snel toegang krijgt tot jouw bibliotheek, de Google Play-sectie voor boeken en instellingen. Ook zijn er nieuwe animiaties en een vernieuwde blauwgekleurde actiebalk aanwezig.

Ook is Play Books voortaan geoptimaliseerd voor nonfictieboeken, waarbij het gemakkelijker moet worden om een heel boek snel te doorzoeken. Dit gaat via een balk aan de onderzijde, die via een klein voorbeeld laat zien wat de pagina precies inhoudt. Enorm handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een specifiek recept in een receptenboek. Ook worden notities en highlights beter getoond.

Download

Play Books is gratis in Google Play te downloaden en staat meestal al voorgeïnstalleerd op Android-toestellen. De update is hier als apk-bestand te downloaden om deze handmatig te installeren. Zo hoef je niet te wachten op de officiële update via Google Play.

Download Google Play Books in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu