Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met deze app speel je PlayStation 2-games op je Android

Wouter Nijsen
7 juli 2015, 12:16
2 min leestijd
Met deze app speel je PlayStation 2-games op je Android

Voor Android zijn er diverse emulatoren beschikbaar om spelletjes van andere systemen op je toestel te spelen. Play Emulator is een hele toffe, omdat de app je PlayStation 2-games laat spelen.

Lees verder na de advertentie.

PlayStation 2-games spelen op je Android

Android-toestellen worden steeds krachtiger en dat bewijzen de steeds mooiere games die voor het besturingssysteem worden uitgebracht. Ook  is er  een kleine groep mensen die liever aan de slag gaan met emulatoren; applicaties waarmee je spelletjes van andere platformen op een  Android draait. Met het nieuwe Play Emulator doe je dit met PlayStation 2-spellen.

Play is er voor verschillende platformen, waaronder Windows, Mac en iOS. Voor Android is er nu een vroege versie beschikbaar. De versie is nog lang niet af, maar laat wel zien waar Android-smartphones en tablets tegenwoordig tot in staat zijn.

Zoals je in de video hierboven kunt zien, is Play Emulator momenteel in staat om verschillende games van de PlayStation 2 af te spelen. De prestaties van de emulator zijn, omdat `ie pas in ontwikkeling is, niet al te best. Beelden ogen erg schokkerig, waardoor games vrijwel onspeelbaar zijn. Wanneer Play Emulator echter  wordt geoptimaliseerd, verbeteren de prestaties ook.

Het besturen van games met Play is vrij simpel. Linksonder worden de pijltjesknoppen, waarmee je de richting van het personage aangeeft, geplaatst. Rechts vind je de bekende PlayStation 2-knoppen (driehoek, cirkel, kruisje en vierkantje) om verschillende acties uit te voeren.

Download Play Emulator voor Android

Als gezegd is Play Emulator nog volop in ontwikkeling en duurt het nog een tijdje voordat de app geschikt wordt om serieus mee te gamen. Toch is het tof dat de mogelijkheid van het spelen van PlayStation 2-games op Android er nu is.

Je kan Play proberen door lid te worden van de officiële Google+-community. Hier dien je je aan te melden, waarna je de app kunt testen. De emulator is echter ook via deze link als apk-bestand te downloaden. Lees ook hoe je apk-bestanden installeert op een Android-toestel. De app is slechts 1MB groot en vereist Android 4.4 (KitKat) of hoger voor de installatie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu