De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Frisser uiterlijk voor artikelen in Play Kiosk-update

Erwin Vogelaar
24 januari 2016, 13:37
2 min leestijd
Frisser uiterlijk voor artikelen in Play Kiosk-update

Google heeft Play Kiosk geüpdatet met een frisser uiterlijk voor artikelen en informatie over het weer. De app ziet er hierdoor  een stuk aantrekkelijker uit.

Lees verder na de advertentie.

Play Kiosk update

De Play Kiosk, of Newsstand in de Engelse versie van Android, is bedoeld om nieuws van websites en artikelen uit tijdschriften te combineren tot  een aantrekkelijke nieuwservaring. Tenminste, dat is de bedoeling. In de praktijk horen we van maar weinig mensen dat ze de app ook daadwerkelijk gebruiken en in de reviews in Google Play  wordt voornamelijk geklaagd dat de app niet verwijderd kan worden. Met een nieuwe update voor de app is het misschien toch de moeite waard om een kijkje te nemen.

Wat direct opvalt is dat er aan de bovenkant van het  Hoogtepunten-tabblad het actuele weer te zien is. Google is druk bezig om het bekijken van het weer aantrekkelijker en makkelijker te maken en nu zie je dus tijdens het lezen van het nieuws ook direct hoe de situatie buiten is. Hiermee lijkt Google te willen dat de Kiosk het eerste bezoek op je smartphone is, als je bijvoorbeeld net wakker bent en je ontbijt nuttigt.

Misschien wel belangrijker is dat het ontwerp van de artikelen is aangepast, en dat ziet er goed uit. Zo wordt de kop mooi gecentreerd, met een horizontaal lijntje tussen de kop en het medium, de schrijver en hoe lang geleden het artikel gepubliceerd is. Verder ziet het er vooral mooi, schoon en prettig uit. Ook stelt Google dat de laadtijden van de Kiosk verbeterd zijn. Dus wellicht toch maar weer eens de app openen?

Play Kiosk downloaden

De Play Kiosk staat standaard geïnstalleerd op ieder  Android-toestel. Ben je de app op een of andere manier toch kwijtgeraakt, dan kun je deze gratis via onderstaande link downloaden.

Download Play Kiosk in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu