Nieuwe Playboy-app voor Android: veel tekst, weinig naakt

Gijs Ettes
22 mei 2015, 13:48
2 min leestijd
Nieuwe Playboy-app voor Android: veel tekst, weinig naakt

Playboy heeft een nieuwe Android-app gelanceerd die niet focust op de bekende naaktfoto’s, maar op artikelen die mannen moeten aanspreken. Tussendoor zijn ook foto’s van vrouwen te bekijken, maar dan wel met kleren aan.

Lees verder na de advertentie.

Playboy-app zonder naakt

Uiteraard is erotische content of de promotie ervan niet toegestaan in Google Play, dus we hadden ook niet verwacht dat de Playboy-app naaktfoto’s zou bevatten. Wel vind je in de app een gecureerde lijst met artikelen die dagelijks wordt ververst. De onderwerpen lopen sterk uiteen. Zo kun je lezen over ontwikkelingen in de film- en autoindustrie, maar ook toplijsten bekijken (20 kindsterren die uiteindelijk best lekker zijn geworden) en tips lezen over het herstellen van conceptberichten in Microsoft Word.

De Playboy-app in onderverdeeld in een aantal secties waaronder de ‘The Daily’, waar je elke dag vijf artikelen vindt die door de redactie zijn uitgelicht. Onder ‘All’ staan alle recente artikelen onder elkaar. En dan is er nog ‘Articles’ met stukken die alleen tekst bevatten, en twee secties voor alleen video’s en foto’s. Alle onderdelen zijn via het hamburgermenu te bereiken, al vinden we de onderverdeling ietwat verwarrend.

Artikelen, video’s en foto’s zijn via social media te delen, maar je kunt vanuit de app geen stukken opslaan om  offline te lezen. Ook is het niet mogelijk om comments onder artikelen achter te laten. Wat dat betreft is de app dus vrij beperkt, maar gelukkig werkt hij lekker snel en zijn er geen advertenties die je afleiden van de content. Wel handig is dat je  de Engelse taal beheerst, want de Playboy-app is nog niet naar het Nederlands vertaald.

Playboy Now downloaden

Via de link hieronder kun je de app, die officieel Playboy Now heet, downloaden. Daarvoor heb je minimaal Android 4.0.3 en 5,2MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Playboy Now in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu