Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met PlayerFM-update ontdek je nieuwe podcasts via automatische categorieën

Thomas Haenen
12 december 2016, 12:05
2 min leestijd
Met PlayerFM-update ontdek je nieuwe podcasts via automatische categorieën

PlayerFM, één van de populairste podcast-apps voor Android, is voorzien van Slimme Categorieën. Daarmee kun je makkelijker podcasts ontdekken bij die je interesses passen.

Lees verder na de advertentie.

PlayerFM Slimme Categorieën

Wereldwijd zijn er miljoenen podcasts te vinden, maar daardoor kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Nieuwe podcasts ontdekken die interessant en relevant zijn is soms erg lastig. Veel podcast-apps beschikken over een overzicht van wat er op dat moment populair is, maar soms ben je juist op zoek naar een specifieke niche.

De ontwikkelaars van PlayerFM claimen een oplossing te hebben gevonden. Versie 3.6 van de app, die sinds dit weekend in de Play Store te vinden is, biedt Slimme Categorieën. De podcasts die je al luistert worden automatisch in specifieke, gerichten categorieën geplaatst, zoals ‘Waargebeurde Verhalen’, ‘Satire’ of ‘Interviews’. Deze categorieën zijn gebaseerd op de beschrijving van de podcast, veelgebruikte termen voor individuele afleveringen of de handgemaakte categorieën van andere gebruikers.

De meeste podcast-apps tonen standaard een chronologisch overzicht, met de nieuwste afleveringen van wat je luistert bovenaan. Met de Slimme Categorieën kun je er echter ook voor kiezen om onderweg naar het werk alleen naar nieuwsgerelateerde podcasts te kijken, terwijl je thuis de categorie voor comedy opent.

Bij elke categorie worden bovendien suggesties getoond van gerelateerde podcasts. Met PlayerFM Slimme Categorieën ontdek je makkelijk nieuw materiaal. Luister je bijvoorbeeld vaak podcasts over games, dan zal PlayerFM je misschien aanraden om eens Gamebites of de Giant Bombcast te proberen. Fans van Serial krijgen misschien This American Life of Radiolab getoond. De categorie die je zo zelf samenstelt kun je vervolgens gemakkelijk delen met andere gebruikers om hen ook te helpen met het vinden van nieuwe podcasts.

PlayerFM downloaden

Je kunt PlayerFM downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download Player.FM in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu