PlayStation 4 Android app verschijnt medio november

Gijs Ettes
26 oktober 2013, 11:15
1 min leestijd
PlayStation 4 Android app verschijnt medio november
PlayStation 4 Android app

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 4 Android app vanaf volgende maand beschikbaar is in Google Play. Medio november verschijnt de app in Noord-Amerika en Europa.

De PlayStation 4 is Sony’s aankomende spelcomputer die in Nederland vanaf 29 november verkrijgbaar zal zijn. Amerikanen kunnen precies twee weken eerder met de console aan de slag, namelijk op 15 november.

Lees verder na de advertentie.

PlayStation 4 Android app als second screen

Met een releasedatum gepland op 22 november is de PlayStation 4 Android app ruim op tijd beschikbaar voordat de console in de winkels ligt. De app zal vooral veel functionaliteit kennen met betrekking (social) gaming, maar ook werken als tweede informatiescherm voor de PS4. Daarnaast fungeert hij als virtueel toetsenbord voor de spelcomputer, mits beide apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Vanuit de PlayStation 4 Android app is het daarnaast mogelijk onderweg diverse soorten content zoals games aan te schaffen, waarna deze automatisch worden gedownload naar een gekoppelde PS4, PS3 of PlayStation Vita. Het is mogelijk trophy’s te vergelijken met andere gebruikers, berichten uit te wisselen, profielen te bekijken en filteren en meldingen te krijgen over games en uitnodigingen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu