Derde PlayStation-app voor Android draait om communities

Erwin Vogelaar
3 december 2016, 18:57
2 min leestijd
Derde PlayStation-app voor Android draait om communities

Sony heeft alweer een derde PlayStation-app in de Play Store gepubliceerd. De PlayStation Communities-app draait om up to date blijven met je groepen op het PlayStation Network.

Lees verder na de advertentie.

PlayStation Communities

Het is alweer tijd voor de derde PlayStation-app voor Android. PlayStation Communities draait volledig om groepen waar je lid van kunt worden. Dit is een recente toevoeging van het PlayStation Network. In deze groepen vind je spelers die zich bundelen onder een bepaalde interesse. Dit kan gaan om een bepaalde game, maar er zijn bijvoorbeeld ook groepen voor fans van specifieke websites of podcasts.

De app bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er een aparte sectie voor de groepen waar je lid van bent. Je kunt deze groepen bekijken en zien wat er er op de prikborden is geplaatst. Uiteraard kun je ook zelf een berichtje achterlaten. Ben je nog geen lid van een groep, of gebeurt er niet zoveel? Geen nood, want de app laat je makkelijk nieuwe groepen ontdekken. Het ontdekken kan op drie verschillen manieren. Allereerst in de games-tab. Hier staan de games die je recentelijk gespeeld hebt met de groepen die het over die game hebben. Daarnaast kun je groepen bekijken waar je vrienden al lid van zijn. De derde optie is dat je kijkt waar actueel iets gebeurt.

Je meldingen worden in een aparte tab gebundeld. Dus zodra er iemand reageert op je berichten binnen de groepen of je elders genoemd wordt, dan ben je direct op de hoogte. Naast PlayStation Communities staat er in de Play Store ook nog de PlayStation App voor alle recente activiteiten, trophies en game-uitnodigingen en PlayStation Messages voor alle chat-berichten met je gamevrienden.

PlayStation Communities downloaden

Je kunt PlayStation Communities gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Zorg dat je over Android 4.1 of hoger beschikt.

Download PlayStation Communities in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu