De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony stopt met PlayStation voor Android

Redactie
6 augustus 2014, 15:04
1 min leestijd
Sony stopt met PlayStation voor Android
playstation voor Android

Sony stopt per direct met PlayStation voor Android, de mobiele divisie van PlayStation. Dit betekent niet dat de officiële PlayStation app verdwijnt, maar dat het Japanse bedrijf stopt met de PlayStation Certified-toestellen en de PlayStation Mobile Store voor Android, waar je geselecteerde PlayStation-games voor Googles mobiele besturingssysteem kon downloaden. Daarmee houdt Sony op met een project dat al jaren niet lekker uit de verf kwam.

PlayStation Certified-toestellen waren niet populair in de Android-wereld. Niet dat deze specifieke toestellen slecht zijn, integendeel, maar gebruikers kozen eerder voor de handheld PlayStation Vita of speelden de games gewoonweg niet.

Lees verder na de advertentie.

Sony stopt met PlayStation voor Android

xperia_play_front_open_hold

Daarnaast zullen we het maar niet hebben over toestellen als de Xperia Play (foto rechts), waarbij het scherm uitgeschoven kon worden waarna een gamecontroller zichtbaar werd. Het toestel was echter veel te traag om games fijn te kunnen spelen, en de eigenschappen van een goed werkende smartphone waren bij de Xperia Play niet echt aanwezig.

Sony stopt met PlayStation voor Android vanaf Android 4.3 en hoger. Deze toestellen worden niet meer ondersteund. Vanaf Android L is het niet eens meer mogelijk om de PlayStation Mobile Store te bezoeken. Apparaten met Android 4.2 en lager kunnen nog wel hun PlayStation-games voor Android draaien.

Lees het laatste PlayStation-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu