De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Mediadienst Plex krijgt Material Design-menu en serverselectie

Redactie
27 maart 2015, 13:53
1 min leestijd
Mediadienst Plex krijgt Material Design-menu en serverselectie

De populaire mediacenterdienst Plex heeft een update voor zijn Android-app uitgebracht, dat een verbeterde  Material Design-interface en enkele handige features naar de app brengt.

Lees verder na de advertentie.

Plex is een mediadienst die je op je computer installeert, waarna de software alle mediabestanden – van films tot series – indexeert en in een Netflix-achtige interface presenteert. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de betreffende media via de browser, console, settopbox of Android-toestel te bereiken en af te spelen. Plex wordt tevens veelvuldig door verschillende redacteuren van Android Planet gebruikt, mede door de uitstekende app en functies die de dienst biedt.

Plex Material Design-update: dit is er nieuw

Plex is geüpdatet met een Material Design-hamburgermenu dat vanaf de linkerkant naar binnen kan worden geschoven. Hier vind je onder andere snelkoppelingen naar je verschillende secties, zoals films en series. Ook vind je hier snelkoppelingen naar kanalen, afspeellijsten en de kijk later-lijst. Via het dropdown-menu aan de bovenkant kun je de server selecteren en het is via het menu mogelijk om te wisselen tussen Plex-account.

Daarnaast is het homescreen op de schop gegaan, waarbij er voortaan groot beeld wordt gebruikt om aan te geven welke media je nog moet bekijken. Daaronder staan de afleveringen en films die je als laatste hebt bekeken en hebt toegevoegd.

Download Plex

De Android-app van Plex is gratis te downloaden in Google Play, die samenwerkt met de software van Plex. Via een in-app-aankoop kunnen gebruikers een betaald Plex Pass-abonnement afsluiten, maar deze is niet benodigd voor het gebruik van de mediacenterdienst.

Download Plex in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Plex

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu