Mediaspeler-app Plex geüpdatet met fraai Material Design

Redactie
17 juli 2015, 19:22
1 min leestijd
Mediaspeler-app Plex geüpdatet met fraai Material Design

De populaire mediacenterdienst Plex heeft zijn app geüpdatet met het Material Design. Gebruikers kunnen voortaan media afspelen in een geheel nieuw venster, dat Material Design op een prachtige wijze integreert.

Lees verder na de advertentie.

De update is per direct beschikbaar in Google Play. De grootste verandering is de visuele update voor de afspeelschermen voor verschillende media – van films tot audio. Media is na de update voorzien van mooi groot beeld, waarbij er een duidelijk onderscheid is tussen de poster, eigenschappen van de media en de verschillende knoppen. De afspeelklop wordt geaccentueerd door de ronde actieknop van het Material Design te gebruiken.

Plex Material Design

Verder is het na de update van de Android-app mogelijk om tijdens het afspelen via de Chromecast de kwaliteit van de videostream, audiostream en ondertiteling aan te passen. Dit geeft je de mogelijkheid om de kwaliteit naar beneden te schroeven als je internetverbinding minder stabiel is, of een andere ondertiteling te kiezen als je per ongeluk toch de verkeerde hebt gekozen.

plex-gr2

Daarnaast toont de Android-app de optie om de originele kwaliteit van een videobestand te gebruiken. Ook ondersteunt de dienst voortaan het afspelen van video’s die in verschillende delen zijn onderverdeeld.

Download Plex

Plex is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 3.2 en hoger. De dienst heeft ook een betaalde optie waarmee je toegang krijgt tot alle functies van Plex.

Download Plex in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu