Plex voegt Uitzending Gemist-ondersteuning toe voor Chromecast

Redactie
26 februari 2014, 15:15
2 min leestijd
Plex voegt Uitzending Gemist-ondersteuning toe voor Chromecast
Plex Uitzending Gemist

Eindelijk: de Plex Uitzending Gemist-ondersteuning is eindelijk beschikbaar. Dat ontdekt AndroidPlanet in de laatste bètaversie van de officiële Plex-server. Daarmee wordt het mogelijk om uitzendingen van Uitzending Gemist via de Plex-app naar de Chromecast te streamen.

Plex is een mediacenterdienst die content op verschillende apparaten beschikbaar maakt. De dienst wordt voornamelijk gebruikt om films en series te indexeren en op andere apparaten beschikbaar te maken. Zo kun je lokale content op je pc, laptop of netwerkschijf naar de Chromecast streamen middels een Android-app. Enorm handig en simpel, met een fijne interface.

Lees verder na de advertentie.

Plex Uitzending Gemist

Screenshot_2014-02-26-15-10-54

Uitzending Gemist is een apart kanaal op Plex dat je kunt activeren, net als RTL XL of Zie.nl. Het is vervolgens mogelijk om door de uitzendingen van de afgelopen week te bladeren, één te selecteren en deze vervolgens naar de Chromecast te streamen. De laatste update voor de server-software van Plex maakt dit mogelijk. Voorheen kregen gebruikers bij het casten van een Uitzending Gemist-stream alleen zwart beeld. Zowel Uitzending Gemist als RTL hebben nog geen Chromecast-ondersteuning aan hun apps toegevoegd.

Daarnaast is ook de Android-app van Plex geüpdatet. Zo biedt Plex voortaan ook ondersteuning voor foto’s en muziek die naar de Chromecast kunnen worden gestreamed. Daarnaast is de verbinding met de hdmi-stick van Google stabieler en wordt er voortaan extra informatie op de tv getoond bij het bladeren door series of films. Zo krijg je bijvoorbeeld de filmposter, een beschrijving en andere relevante informatie van een betreffende film te zien waar je op dat moment doorheen bladert.

-> Lees alles over de combinatie van Plex en Chromecast

Laatste nieuws over de Chromecast

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Bekijk ook onze uitgebreide lijst van Chromecast apps

Download

Om gebruik te maken van de Chromecast-ondersteuning van Plex is een PlexPass (dat kan ook voor één maand om uit te proberen) nodig. Kosten? 3,99 dollar per maand. En het is het waard, want ook de nieuwe Plex-server (met ondersteuning voor Uitzending Gemist) is alleen via het PlexPass-gedeelte van de website te downloaden.

Download: Plex for PlexPass (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu