Android-app Plex speelt voortaan ook lokaal opgeslagen video’s af

Wouter Nijsen
15 juni 2017, 15:33
1 min leestijd
Android-app Plex speelt voortaan ook lokaal opgeslagen video’s af

De populaire mediacenterdienst Plex heeft een handige update uitgebracht voor zijn Android-app. Het is mogelijk om lokaal opgeslagen video’s met de app af te spelen op je Android. 

Lees verder na de advertentie.

Plex-update brengt handige functie

Plex is al jaren een populaire dienst om je eigen videocollectie vanaf een pc, laptop of server naar je smartphone of tablet te streamen. De app werkt ook al geruime tijd met de Chromecast, zodat je video’s op een Netflix-achtige manier naar je televisie kunt streamen.

Na de laatste update kun je ook lokaal opgeslagen video’s op je Android-toestel met de app afspelen. Heb je bijvoorbeeld video’s opgeslagen in Dropbox of gedownload met Chrome, dan zijn deze voortaan zichtbaar in de Plex-app. Dit werkt natuurlijk ook als de video’s op je smartphone zelf staan. Hierdoor wordt Plex een meer zelfstandige videospeler voor Android, omdat je voorheen beelden alleen kon streamen.

plex-update

Goed om te weten is dat Plex nog niet met alle videoformaten overweg kan. De belangrijkste, zoals mp4-, mkv-, avi-, wmv- en wmd-bestanden worden echter ondersteund, waarbij je dus geen server meer nodig hebt.

De videospeler van Plex werkt zoals je zou verwachten. Je kunt ondertiteling inschakelen, van geluidstrack wisselen en bij elke film of tv-aflevering zie je een mooie preview met een poster en korte samenvatting waar de video over gaat.

Plex voor Android downloaden

De Plex-app is via onderstaande link gratis in de Play Store te downloaden. De vereiste app-grootte en Android-versie verschilt per apparaat. Voor het gebruik van de app is een Plex-account nodig.

Download Plex in Google Play (gratis)

Bron: Plex
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu