Fijne podcast-app Pocket Casts krijgt grote update voor Android

Wouter Nijsen
6 maart 2019, 16:52
2 min leestijd
Fijne podcast-app Pocket Casts krijgt grote update voor Android

Pocket Casts, de meest populaire podcast-app voor Android, heeft een grote update gekregen. De app beschikt over een fraai nieuw design en handige functies.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in de Pocket Casts 7-update

Pocket Casts is al jaren de favoriete podcast-app van de redactie van Android Planet. De app is behoorlijk uitgebreid, steekt overzichtelijk in elkaar en heeft een mooi uiterlijk. De afgelopen maanden werd versie 7 van Pocket Casts getest als bèta in de Play Store. Uiteindelijk hebben de makers van Pocket Casts vier maanden de tijd genomen om alle bugs en andere foutjes weg te werken, en nu kan iedereen met de nieuwe versie aan de slag.

De update introduceert allereerst een nieuw design voor Pocket Casts, op basis van het Material Theme van Google. Hierdoor oogt alles weer modern en vooral een stukje simpeler. Onderaan de app vind je nu een balk met de vier onderdelen: podcasts, filters, discover en profile. De app heeft een donker en licht thema en zelfs een ‘extra donkere’ modus, wat fijn is als je de app in de avonduren gebruikt.

Een andere fijne verbetering is dat je nu afleveringen van podcasts kan luisteren zonder dat je je op die show hoeft te abonneren. Handig, want zo kun je eerst rustig een aflevering van een podcast checken voordat je besluit ‘m toe te voegen aan je overzicht. In het ‘Discover’-tabblad kun je gewoon naar een podcast zoeken en simpelweg op ‘play’ drukken om te beginnen met luisteren.

Verder hebben de makers allerlei opties toegevoegd om je favoriete podcasts te beheren en tijd te besparen. Zo kun je episodes archiveren door ze van rechts naar links te vegen. De podcastaflevering wordt dan uit de lijst gehaald, en als je die episode al had gedownload, wordt ook meteen het bestand van je smartphone verwijderd. In een blogpost op de website van Pocket Casts lees je nog veel meer over alle nieuwe features.

Pocket Casts voor Android downloaden

Via onderstaande link kun je de update van Pocket Casts downloaden. De app weegt slechts 8MB en werkt op vrijwel alle recente Android-apparaten. Pocket Casts is niet gratis: je betaalt eenmalig 3,99 euro voor de applicatie.

Download Pocket Casts in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu