De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Podcast-app Pocket Casts is vernieuwd: 4 verbeteringen op een rij

Michel van 't Klaphek
15 november 2018, 11:15
2 min leestijd
Podcast-app Pocket Casts is vernieuwd: 4 verbeteringen op een rij

De fijne podcast-app Pocket Casts is aan een grote update toe. Versie 7 is persoonlijker en beter dan ooit en zit boordevol verbeteringen. Deze 4 toevoegingen moet je kennen.

Lees verder na de advertentie.

Pocket Casts 7: persoonlijker en beter

Pocket Casts is een van de beste podcast-apps in de Play Store. Het programma barst van de functies en mogelijkheden voor fervente luisteraars, maar blijft toegankelijk voor beginners. De app is toe aan versie 7 en totaal vernieuwd. Huidige gebruikers kunnen gratis updaten en nieuwkomers betalen 3,99 euro.

1. Nieuw design

Het eerste dat opvalt zodra je Pocket Casts opstart is het vernieuwde design. Het menu aan de zijkant heeft plaatsgemaakt voor een navigatiebalk aan de onderkant van het scherm. Hierin kun je naar podcasts gaan, filters instellen, shows opzoeken en je profiel bewerken. De nieuwe indeling oogt rustiger en overzichtelijker.

Pocket-Casts-7-3

2. Persoonlijke aanbevelingen

Ook een fijne toevoeging zijn de persoonlijke aanbevelingen. Pocket Casts leunt niet langer alleen op algoritmen om jou nieuwe shows aan te raden, ook mensen gaan podcasts cureren. Op die manier combineert de app het beste van twee werelden en weet het nog beter wat jij wilt luisteren.

3. Zoeken naar afleveringen

Ben je op zoek naar een specifieke aflevering van een podcast, en niet per se de hele serie? Dat is vanaf nu mogelijk in Pocket Casts. Dankzij de betere zoekfunctie kun je namelijk individuele afleveringen vinden. Bovendien hoef je niet eerst te abonneren op de show: je kunt direct beginnen met luisteren.

Lees ook: De 4 beste podcast-apps voor Android

4. Altijd door luisteren en meer

Tot slot zijn er wat kleine verbeteringen aan de app toegevoegd. Dankzij de nieuwe synchronisatie-functie kun je bijvoorbeeld op al je apparaten direct doorgaan met luisteren van podcasts die je hebt toegevoegd aan je afspeellijst. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen op je smartphone en later verdergaan via de web-versie van Pocket Casts. Daarnaast is het mogelijk om je hele luistergeschiedenis op te zoeken. Ook kun je de indeling van het thuisscherm aanpassen en met de grootte van de iconen spelen.

Downloaden

Versie 7 komt eerst als bèta uit. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden door naar de Pocket Casts app-pagina in Google Play te gaan. Kom je er niet uit? Lees dan ons artikel over Android-bètatester worden. Zoals gezegd gaat het om een voorlopige versie: je kunt dus tegen foutjes aanlopen. De definitieve versie rolt spoedig uit.

→ Download Pocket Casts in Google Play (3,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu