De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo start je podcasts met je stem met Pocket Casts

Erwin Vogelaar
19 januari 2016, 20:30
2 min leestijd
Zo start je podcasts met je stem met Pocket Casts

De fijne podcast-app Pocket Casts voor Android heeft een update gekregen. Het is nu onder andere mogelijk om podcasts met je stem te starten.

Lees verder na de advertentie.

Pocket Casts stembesturing

Pocket Casts is een van de beste podcast-apps in de Play Store. De app barst van de mogelijkheden  zonder gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. In een nieuwe update komen er nog wat opties bij. Onder andere de mogelijkheid om podcasts met je stem te starten en nieuwe filters om je podcasts te ordenen. Als je Android 6.0 (Marshmallow) draait, gebruikt de app vanaf nu ook Googles automatische back-up-functie. Dit betekent dat als je Pocket Casts restoreert na een reset, je al je podcasts, instellingen en statistieken weer terugkrijgt zoals het was.

Pocket Casts stembesturing

De leukste nieuwe functie is echter de mogelijkheid om podcasts op te starten met je stem. Waarschijnlijk wist je al dat je met “OK Google”, liedjes kunt starten in Spotify of een andere muziek-app. Nu is dit dus ook met podcasts mogelijk. Hiervoor zeg je “OK Google, play [naam van podcast] in Pocket Casts”. In onze test werkte de functie verrassend goed. Ook als Google het niet goed verstond, wist Pocket Casts toch de juiste podcast te vinden. Als er geen nieuwe aflevering gedownload is, speelt de app de nieuwste aflevering in de feed van de genoemde podcast af.

Met de nieuwe filterfunctie is het mogelijk om podcasts te filteren op tijd. Zo kun je een lijstje krijgen van podcasts die de afgelopen 24 uur zijn uitgebracht. Ook zijn er filteropties voor drie dagen, een week, twee weken, een maand of altijd.

Pocket Casts downloaden

Pocket Casts downloaden kan in de Play Store via onderstaande link. De app kost 2,99 euro. Je hebt 6,6MB vrije ruimte nodig om Pocket Casts te downloaden en Android 4.1 of hoger nodig om de app te draaien.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu