De stadbouwgame is een populaire genre, omdat spelers veel vrijheid krijgen. De nieuwe game Pocket City is daar het beste voorbeeld van.
Lees verder na de advertentie.
Waarom Pocket City de beste stadbouwgame is
De nieuwe game Pocket City is een opvallende titel. De uitgebreide stadbouwgame is namelijk gemaakt door een enkele ontwikkelaar: de Canadese Bobby Li. Toch weet de game op te boksen tegen de grote namen uit de industrie, zoals SimCity.
Diepgaand zonder onoverzichtelijk te worden
In de game is het je doel om een stad te bouwen en daarbij de balans te behouden. Zo start je simpel met het bouwen van verschillende zones om te wonen, werken en geld uit te geven. Vervolgens moet je denken aan energie, water en of het verkeer wel lekker doorstroomt. Ook moeten er genoeg politiestations, brandweerlocaties en ziekenhuizen aanwezig zijn.
Kies je de normale modus, dan krijg je door te spelen steeds meer mogelijkheden. Zo krijg je op een gegeven moment de optie om een busdepot maken, waarna je via bushaltes het autoverkeer op specifieke locaties vermindert. Of je bouwt parkeergarages vlakbij gebouwen die veel publiek trekken. De opties breiden door te spelen steeds verder uit, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.
Motivatie via quests
Een beetje spelen met een stad is leuk, maar soms heb je gewoonweg wat meer sturing nodig. Dat biedt Pocket City in de vorm van quests. Via deze opdrachtjes word je constant op nieuwe manieren uitgedaagd om je stad te verbeteren, op zoektocht te gaan of juist om iets verkeerds te doen.
Deze opdrachten zijn vrij divers. Zo kun je gevraagd worden om in te zoomen op iemand die yoga doet in je stad. Of je moet de tevredenheid over recreatie in je stad op honderd procent krijgen, of de belasting zo verhogen dat je bewoners ontevreden worden. Een natuurramp kan ook wat leven in de brouwerij brengen en levert stiekem nog wat geld op ook.
Geen in-app-aankopen en energiesysteem
Het mooiste van deze game is dat er geen enkele in-app aankopen te vinden zijn. Daarnaast is er ook geen energiesysteem aanwezig. Je hoeft dus niet te wachten om verder te spelen tot je energie weer is gevuld (die je in andere games vaak kunt vullen met een in-app aankoop). Je koopt de game voor enkele euro’s en je hebt vele uren speelplezier zonder ooit meer geld uit te hoeven geven. Of je speelt de gratis versie.
Er zijn namelijk twee versies van de game verkrijgbaar. De betaalde versie geeft je toegang tot de volledige game, inclusief een ‘sandbox modus’ waarin je direct alle mogelijkheden hebt. De gratis versie van de game heeft geen sandbox-modus en bevat advertenties.
→ Download Pocket City in Google Play (3,39 euro)
→ Download Pocket City Free in Google Play (gratis)
Meer games
Elke maand duikt Android Planet in de Play Store om daar de beste nieuwe games uit te vissen. Deze plaatsen we in een lijstje. Check wat de beste Android-games van juli zijn met onder andere Life is Strange en Alto’s Odyssey.