pocket trainsNa Tiny Tower en Pocket Planes komen de ontwikkelaars van Nimblebit met Pocket Trains. Daar gaat al je vrije tijd weer. Simulatiegames vormen namelijk een genre dat zich uitermate goed leent voor je telefoon of tablet. Daar is Pocket Trains absoluut geen uitzondering op

In Pocket Trains ben je in principe een manager die opdrachten geeft en vervolgens moet wachten tot ze worden uitgevoerd. Dit is logischerwijs een uitstekende spelmechaniek voor korte speelsessies. De populariteit van Tiny Tower, waarbij je een toren moest bouwen, uitbreiden en onderhouden, en Pocket Planes, waarbij je een wereldwijde vliegtuigmaatschappij moest zien op te bouwen, bewezen dat al.

Erg lang hebben we nog niet met Pocket Trains kunnen spelen, maar het gaat als vanouds om het betalen van je rekeningen, zorgen dat alle banen gevuld zijn en je klanten – passagiers in dit geval – moeten ten alle tijden natuurlijk wat vermaak hebben. ‘Sim City on rails’ zouden we het bijna willen noemen, met een koddig 8-bit-uiterlijk.
pocket trains
Er is eigenlijk maar één echt minpunt aan het spel te bedenken: het kost je waarschijnlijk heel veel tijd om alles eruit te halen. Vaker dan je lief is, zul je `even` je telefoon of tablet erbij pakken om nog wat treinen op weg te sturen, iets wat voor je directe omgeving misschien minder prettig is.

Download: Pocket Trains (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.