Pocket Wimbledon: nieuwe webapp demonstreert mogelijkheden van MobileNationHQ

Redactie
17 juni 2011, 14:49
1 min leestijd
Pocket Wimbledon: nieuwe webapp demonstreert mogelijkheden van MobileNationHQ
wimbledon

Pocket Wimbledon is een nieuwe webapp waarmee tennisfans het programma van Wimbledon kunnen checken. Je kunt er ook live scores mee volgen én je kunt op basis van je huidige locatie de dichtstbijzijnde (Britse) tennisclub opzoeken. Het bijzondere van de app is dat ‘ie in maar 8 uur is gemaakt met behulp van een drag-and-drop-tool MobileNationHQ. Eigenlijk heeft MobileNationHQ de app gemaakt om te laten zien wat er mogelijk is met hun technologie. De app is gratis te downloaden en verkrijgbaar voor Android, iOS en als webapp.

Het gaat dus niet om een officiële app, maar de applicatie van een enthousiaste ontwikkelaar. “We hebben deze volledig functionerende app in slechts 8 uur gemaakt. De app laat zien hoe MobileNationHQ’s drag-and-drop-omgeving kan gebruikt binnen een webbrowser, om een app met veel functies te bouwen in een simpel stap-voor-stapproces. Als het eenmaal is ontwikkeld kun je deze apps snel distribueren op op iPhone- of Android-toestellen te werken, zonder dat het hoeft te worden gepubliceerd via een app store zoals iTunes of Google Marketplace”. De makers denken dat de tool ideaal is voor bedrijven en eindgebruikers die naar een app zoeken die een specifieke behoefte vervult. Het ontwikkelteam kon bij het maken van deze app klein worden gehouden en er hoefde niet te worden gewacht op goedkeuring.

Lees verder na de advertentie.

mobilenationhq pocket wimbledon

Toch kun je je afvragen of gebruikers net zo blij worden van een webapp, als van een ‘echte’ app die je kunt installeren via de Android Market. De grenzen zijn in ieder geval aan het vervagen. Een andere vraag is, of Android-gebruikers wel op een generieke webapp zitten te wachten, die qua design wel erg sterk op de iPhone lijkt te zijn geïnspireerd.

Via deze link kun je de webapp proberen: Pocket Wimbledon.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu