De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

PocketNavigator: revolutionaire oplossing voor voetganger-navigatie

Wouter Nijsen
19 april 2010, 23:32
1 min leestijd
PocketNavigator: revolutionaire oplossing voor voetganger-navigatie
Pocket Navigator Kaart

Navigeren met een mobiele telefoon is ondertussen al behoorlijk ingeburgerd, zo ook voor Android. Met name de turn-by-turn navigatie-software met gesproken aanwijzingen is bijzonder populair. Zodra je echter als voetganger een dergelijk pakket gaat gebruiken kan dit de nodige problemen opleveren. Om de gesproken aanwijzingen te kunnen horen moet je eigenlijk met een headset gaan lopen of continu het scherm van je Android-telefoon in de gaten houden om de voorgestelde route te kunnen volgen. Vooral dat laatste kan ervoor zorgen dat je niet alle aandacht bij het verkeer kunt houden. PocketNavigator claimt dit probleem opgelost te hebben door de trilfunctie van je Android-telefoon te gebruiken voor route-aanwijzingen.

PocketNavigator laat via een bepaald trilpatroon weten welke richting je moet kiezen. Hierbij worden steeds twee trilsignalen gebruikt. Zo betekent een lange trilling gevolgd door een korte dat je linksaf moet slaan. Andersom betekent een korte trilling gevolgd door een lange dat je rechtsaf moet. Het kaartmateriaal dat PocketNavigator gebruikt is off-board en  afkomstig van Open Street Map.

Lees verder na de advertentie.

Pocket Navigator aanwijzingen

Is PocketNavigator inderdaad dé oplossing voor voetganger-navigatie of is het niet meer dan een leuke gimmick? Downloaden kan gratis in de Android Market, of door het scannen van onderstaande QR-code. PocketNavigator is geschikt voor Android 1.6 en hoger.

Via: PocketNavigator

Categorie: Reizen
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's