De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Poco Launcher introduceert donkere, accubesparende modus

Rens Blom
3 april 2019, 10:44
2 min leestijd
Poco Launcher introduceert donkere, accubesparende modus

De nieuwste Poco Launcher-update voegt een veelgevraagde feature toe: een donkere modus. Die is vooral interessant voor smartphones met een oled-scherm, want het zwarte thema verbruikt dan minder stroom.

Lees verder na de advertentie.

Poco Launcher-update spaart je accu

Xiaomi’s Poco Launcher was oorspronkelijk bedoeld voor de Pocophone F1, maar kwam vorig jaar voor meer toestellen beschikbaar. Net als andere launchers staat de Poco Launcher gewoon in de Play Store, waar je meteen ziet of de app geschikt is voor jouw smartphone. De Poco Launcher krijgt regelmatig updates en de nieuwste versie (8.0.0) introduceert de langverwachte donkere modus.

Het donkere thema oogt niet alleen prettiger als je ‘s avonds op je toestel kijkt, maar bespaart ook energie op smartphones met een oled-scherm. Veel Samsung-smartphones hebben zo’n display, maar ook merken als OnePlus, LG en Huawei voorzien hun duurdere toestellen van een oled-scherm.

Het grote voordeel van oled is dat individuele pixels aan- en uitgezet worden, waardoor zwart ook echt zwart is. Een launcher met zwarte elementen zet niet alle pixels aan, wat gunstig is voor de accu. Overigens heeft de Pocophone F1 geen oled- maar een lcd-display, waar de donkere modus dus geen stroom bespaart.

Kooptip

De Xiaomi 13T nu met Redmi Pad SE cadeau!

• Heb je al internet van KPN? Dan profiteer je van extra voordeel!

Zo stel je de donkere modus in

Als je Poco Launcher-versie 8.0.0 geïnstalleerd hebt, houd je een lege ruimte op je startscherm ingedrukt. Je krijgt dan rechtsonder de knop ‘Instellingen’ te zien. Druk hierop en klik vervolgens op ‘Meer’. Daarna kies je ‘Achtergronden’ en selecteer je ‘Donker’.

De transparantie laat je op nul procent staan. Bevestig je keuze door op de ‘Toepassen’-knop te drukken. De app-drawer heeft nu een donkere achtergrond, net als elementen als het schermpje dat verschijnt als je een app-icoon langer indrukt.

Andere verbeteringen

De Poco Launcher 8.0.0-update introduceert naast de donkere modus diverse andere features. Als je toestel geschikt is voor de launcher, kun je nu instellen dat het scherm vergrendelt als je twee keer snel op het display tikt. Deze functie activeer je via ‘Instellingen’ > ‘Meer’ > ‘Dubbeltik om het scherm te vergrendelen’.

De launcher moet nu ook sneller zijn, scherpere app-icoontjes tonen en goed omgaan met app-iconen op een witte achtergrond. De laatste vernieuwing is dat je voortaan zelf apps kan toevoegen aan de ‘appkluis’, wat betekent dat een app pas opstart na het invoeren van een pincode.

Download de Poco Launcher in de Play Store (gratis)

Lees meer over Xiaomi

Kooptip

De Xiaomi 13T nu met Redmi Pad SE cadeau!

• Heb je al internet van KPN? Dan profiteer je van extra voordeel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Bekijk reacties op dit artikel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Exit mobile version