Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met PodAlarm sta je op met je favoriete podcast of audioboek

Thomas Haenen
24 januari 2018, 14:14
2 min leestijd
Met PodAlarm sta je op met je favoriete podcast of audioboek

Kies je de verkeerde ringtone voor de wekker van je smartphone, dan sta je zo met het verkeerde been uit bed. Met PodAlarm kun je wel zelf je favoriete ochtendgeluiden kiezen.

Lees verder na de advertentie.

Fijner wakker worden met PodAlarm

De alarm-app die standaard op je smartphone staat, biedt vaak slechts een kleine selectie aan alarmgeluiden voor in de ochtend. De één staat ‘s ochtends op met willekeurige ringtones, de ander kiest voor vogelgeluiden. Maar als je liever naar de radio luistert in de ochtend, of het alarm wil laten afgaan met een podcast, dan kun je vanaf nu voor PodAlarm kiezen. Met deze handige Android-app heb je namelijk de vrije hand in welke geluiden je wakker maken.

PodAlarm koppelt je favoriete apps aan een alarm. Stel bijvoorbeeld in dat PocketCasts automatisch een podcast afspeelt in de ochtend, of begin de dag met audioboeken van Audible en je favoriete afspeellijst uit Spotify. De audio wordt ‘s ochtends geleidelijk opgevoerd. Het volume begint op fluistertonen, maar als je blijft door snurken, wordt het langzaamaan steeds wat harder.

Verder werkt de app eigenlijk als elke andere alarm-app. Je kunt meerdere alarmen instellen, allemaal gekoppeld aan verschillende diensten. Zo sta je doordeweeks op Spotify, terwijl je in het weekend voor een podcast kiest. Weet wel dat PodAlarm automatisch verder gaat met afspelen van dat wat je als laatste in een andere app hebt geluisterd. Houd daar dus rekening mee als je voor het slapen gaan naar heavy metal luisterde, maar ‘s ochtends liever opstaat met klassieke muziek.

Download PodAlarm in Google Play

Vrijwel alle apps met geluid worden door de app ondersteund, waaronder video-apps als YouTube. De enige vereiste is dat ze bluetooth-ondersteuning hebben: die is nodig om de muziek af te spelen. Via onderstaande link download je PodAlarm uit de Play Store. De app is gratis en werkt op elke smartphone met Android 4.1+.

Download PodAlarm in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu