De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Hoe Pokémon GO je nu laat zien welke Pokémon in de buurt zijn

Thomas Haenen
9 augustus 2016, 9:04
2 min leestijd
Hoe Pokémon GO je nu laat zien welke Pokémon in de buurt zijn

Met de laatste Pokémon GO-update wordt het opnieuw mogelijk om nabije Pokémon te vinden. Die functie zat al eerder in het spel, maar werd onlangs verwijderd omdat deze niet goed zou werken.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO 0.33-update

De Pokémon GO 0.33-update wordt sinds vannacht uitgerold en voorziet het spel opnieuw van een vernieuwde Nearby-functie. Terwijl je zoekt naar Pokémon kun je op de knop rechtsonder in beeld drukken om alle monsters in de buurt te vinden. Het ‘Sightings’-overzicht wordt om de tien seconden bijgewerkt en toont alle Pokémon binnen een straal van tweehonderd meter.

Pokémon GO 0.33-update

Toen het spel vorige maand lanceerde beschikte het ook al over een soortgelijk menu. Bij elke Pokémon werden toen verschillende voetstapjes getoond om aan te geven hoe ver weg een monster was. Het aantal voetstapjes bleek echter niet altijd accuraat en ook was het overzicht niet duidelijk genoeg volgens Niantic, de ontwikkelaar van het spel. Niantic schrapte het overzicht en beloofde snel een nieuwe optie aan te bieden, iets wat met deze update bereikt wordt.

Het vernieuwde zoeksysteem gaat bovendien nog iets verder: in het overzicht wordt ook getoond welke Pokémon zich in de buurt van Pokéstops bevinden. Tik je op één van die Pokémon, dan krijg je direct op de kaart te zien waar je het monster ongeveer kunt vinden. Nog niet alle gebruikers lijken over deze nieuwe functies te beschikken, al zijn ze wel te zien op onder andere screenshots van het gamingforum NeoGAF.

Pokémon GO Pokéball bug

Met de Pokémon GO 0.33-update wordt ook ook het probleem met Pokéballs aangepakt. Door een bug kregen spelers geen extra XP meer voor het gooien van ballen op de juiste manier. Na het installeren van de update is dat probleem verholpen.

Ook verschijnt er nu een waarschuwing in beeld als spelers te snel bewegen terwijl ze spelen. Daarmee worden gebruikers waarschijnlijk ontmoedigd om te spelen terwijl ze in de auto of op de fiets zitten.

Pokémon GO update downloaden

Je kunt de Pokémon GO 0.33-update direct downloaden via de Play Store. Het spel is gratis beschikbaar via onderstaande link, werkt op elk toestel met Android 4.4 of nieuwer en is 61MB groot.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Via: NeoGAF
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu