De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verdien extra stardust in Pokémon GO door afval op te ruimen

Michel van 't Klaphek
4 april 2018, 20:38
2 min leestijd
Verdien extra stardust in Pokémon GO door afval op te ruimen

Ben je een fanatieke Pokémon Go-speler en geef je om de toekomst van de aarde? Zet 22 april dan vast in je agenda. Op die dag kun je namelijk samen met anderen extra stardust verdienen door afval op te ruimen.

Lees verder na de advertentie.

Zo viert Pokémon GO de dag van de aarde

22 april is namelijk internationale ‘Dag van de aarde’ en om dat te vieren worden wereldwijd diverse evenementen georganiseerd. Doel van de dag is om de leefomgeving van mensen op te schonen, en meer bewustwording te creëren.

Ook Niantic, de ontwikkelaar van de game, draagt zijn steentje bij en gaat Pokémon GO-spelers op die dag aansporen om samen te komen, en gezamenlijk afval op te ruimen. Naast dat je hiermee een nobele taak uitvoert, kun je er ook iets mee winnen, of liever gezegd: je Pokémon.

pokémon go Kangaskhan

Pokémon GO zou Pokémon GO immers niet zijn als er geen spelelement achter de bijeenkomst zou zitten. Zodoende ontvangen spelers extra stardust wanneer er minstens 1500 personen op de evenementen afkomen. Gedurende 48 uur lang krijg je twee keer zoveel van het goedje voor het vangen van grond-, water- en gras-Pokémon. Bij minstens 3000 aanwezigen krijg je zelfs drie keer zoveel stardust als normaal.

Ook interessant: Deze 6 lessen kunnen appmakers leren van Pokémon GO

Nog geen evenement in Nederland

Mensen die mee willen doen, kunnen tegen die tijd een speciaal avatar gebruiken en samenwerken met anderen. Bovenstaande aantallen gelden voor het totaal aantal mensen dat wereldwijd mee moet doen. De verdere invulling van lokale evenementen worden geregeld door milieuorganisaties ter plekke.

Voorzover is er nog geen Pokémon GO-‘opschoon’-project in Nederland. Het dichtstbijzijnde evenement vindt in Antwerpen plaats. Wees echter niet getreurd, lokale natuurorganisaties kunnen zich nog aanmelden.

→ Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu