De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pokémon Go uitgebracht: zo speel je de game op je Android

Thomas Haenen
6 juli 2016, 11:50
2 min leestijd
Pokémon Go uitgebracht: zo speel je de game op je Android

Pokémon Go spelen  kan vooralsnog slechts in een handjevol landen, waar Nederland helaas niet bij zit. Toch kun je met een klein beetje moeite nu al de game binnenhalen, zodat je de buitenwereld in kan om Pokémon te vangen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go  downloaden

De definitieve versie van Pokémon Go is vannacht uitgebracht in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. In Nederland moeten we nog iets langer wachten voor we met het spel aan de slag kunnen. Een releasedatum is onbekend, maar de verwachting is dat Go hier voor het einde van de maand verschijnt.

Android-gebruikers kunnen echter nu al Pokémon Go downloaden. Daarvoor moet je eerst het apk-bestand binnenhalen  via deze pagina. Om te kunnen installeren moet je toestel wel zijn ingesteld om apps uit onbekende bronnen te accepteren. Lees daarvoor ook hoe je  losse apk-bestanden op je Android installeert. Na installatie werkt het spel direct. Pokémon Go vraagt je om in te loggen met je Google-account, en slaat al je voortgang in het spel online op. Zodra de game  in Nederland beschikbaar is, kun je hem officieel downloaden  via de Play Store en doorgaan waar je gebleven was.

pokémon go 2

Pokémon Go spelen

In Pokémon Go moet je naar buiten om Pikachu, Garbodor of één van de ruim zevenhonderd andere Pokémon te vangen. Open je het spel, dan krijg je een kaart van de echte wereld die gevuld is met Pokémon, andere spelers en items. Om beesten te vangen of om tegen de andere spelers te vechten, moet je naar de fysieke locaties op de kaart toe.

Lees ook: 6 tips om accu te besparen terwijl je Pokémon GO speelt

Het spel is niet ontwikkeld door Nintendo, maar door Niantic. Dat bedrijf bracht een paar jaar geleden al Ingress uit, een soortgelijke game waar je in de echte wereld moest rondreizen om je smartphone tegen medespelers te strijden.

Nintendo-games voor smartphones

Nintendo zegt de komende jaren vijf titels voor smartphones uit te brengen. Pokémon Go behoort niet tot die planning, omdat de game door een externe ontwikkelaar gemaakt is. De eerste app, Miitomo, is sinds enkele maanden beschikbaar voor Android. Later dit jaar moeten ook nog versies van Fire Emblem en Animal Crossing voor smartphones verschijnen.

Nintendo overweegt zelfs om eigen controllers uit te brengen voor smartphones en tablets. Daarmee moeten de games van het Japanse bedrijf beter speelbaar zijn, zo liet het bedrijf volgens Polygon weten op een aandeelhoudersbijeenkomst.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Polygon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu